ΕΛΜΕ Ηλείας: Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”137429″ img_size=”full”][vc_column_text]«Μέσα το κατακαλόκαιρο, κυριολεκτικά σαν τον κλέφτη, το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Μετά τις αλλαγές στο Λύκειο (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τρόπος πρόσβασης, περικοπές αντικειμένων κ.α.), τη θεσμοθέτηση των εργαστηρίων δεξιοτήτων, την αύξηση του αριθμού μαθητών στις τάξεις και την «αυτοαξιολόγηση» του σχολείου, έρχεται να συμπληρώνει το παζλ των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προώθησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.»
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Ηλείας που προαναγγέλει απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού. Τονίζει δε, ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί βαθιά, αντιδραστική τομή στη λειτουργία και το περιεχόμενο του σχολείου, στον ίδιο τον ρόλο του εκπαιδευτικού, δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις και απορρίπτεται στο σύνολο του!
«Είμαστε σε θέση μάχης για μια ακόμη φορά!
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να παρθούν τώρα μέτρα για την προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς με βάση τις διεκδικήσεις μας:
- Εδώ και τώρα μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.
- Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
- Αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων και της σχολική ύλης. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
- Να λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ με προσλήψεις εκπαιδευτικών.
- Κρατικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών
- Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών
- Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία.
- Να αναβαθμιστούν εδώ και τώρα οι τεχνολογικές υποδομές των σχολείων με ενίσχυση σε πόρους και υλικό όλων των ψηφιακών λειτουργιών των σχολείων.
- Κατάργηση όλων των νομοθετικών διατάξεων που γενικεύουν τη λεγόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εκτός πανδημίας, των διατάξεων για τις κάμερες στις τάξεις.
- Να μην εφαρμοστούν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων της ημιμάθειας και της αποσπασματικότητας
- Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία
- Σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο με βάση τις διεκδικήσεις του κινήματος ώστε να αντιμετωπιστεί το 4ο κύμα της πανδημίας στα σχολεία από Σεπτέμβρη.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]