FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΜΕ Ηλείας για επίσκεψη Κεραμέως: «Και οι φιέστες καλά κρατούν!!!»

Ημερομηνία: 18-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ανακοίνωση για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, που βρέθηκε στο νομό μας για να παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου σχολικού κτιρίου του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ηλείας ασκώντας κριτική για την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί το Υπ. Παιδείας αλλά και για τις «προκλητικές» όπως χαρακτηρίζει δηλώσεις της, στα τοπικά μέσα.
«Είναι προκλητικό η Υπουργός Παιδείας να τρέχει από εγκαίνια σε εγκαίνια ανά την Ελλάδα και να φωτογραφίζεται με βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους, υποψήφιους δημάρχους την ώρα που η Δημόσια Εκπαίδευση στενάζει κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ στα χνάρια και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν χρειαζόμαστε ούτε την παρουσία ούτε τα ευχολόγια καμιάς Κεραμέως για την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά τι εστί η θητεία της στο Υπουργείο Παιδείας. Ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Λεχαινών που επιτελεί πραγματικά και υπό αντίξοες συνθήκες υψηλό κοινωνικό και εκπαιδευτικό λειτούργημα, είναι κομμάτι ενός κλάδου που καθημερινά η κ. Κεραμέως προσβάλλει και καθυβρίζει.

Προκλητικές όμως ήταν και οι δηλώσεις της!!!
Γιατί αποτελεί πραγματικά πρόκληση να επικαλείται την έννοια της συνέργειας Περιφέρειας-Τοπικής Διοίκησης και Υπουργείων όταν μιλάει για το αυτονόητο: Την υποχρέωση δηλαδή του κράτους για την ανέγερση και λειτουργία ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων για όλους τους μαθητές. Θα μπορούσε άραγε η Υπουργός Παιδείας να μας πει πόσοι μαθητές κάνουν μάθημα σε λυόμενες και ακατάλληλες αίθουσες; Πόσοι μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες κλουβιά; Πόσοι αντισεισμικοί έλεγχοι έχουν γίνει στα σχολεία του νομού μας αλλά και πανελλαδικά;
Πρόκληση επίσης αποτελεί να μιλάει η Υπουργός για το άλμα της τηλεκπαίδευσης ή τον εξοπλισμό των σχολείων με διαδραστικούς πίνακες και άλλο τεχνολογικό υλικό, την ώρα που όλοι ξέρουμε ότι η τηλεκπαίδευση πέταξε έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω πανδημίας χιλιάδες μαθητές ελλείψει κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού (τάμπλετ, υπολογιστές, σύνδεση στο internet κ.α) Την ώρα που διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών. Την ώρα που οι σχολικές επιτροπές στενάζουν από την υποχρηματοδότηση και πραγματικά αυτόν το χειμώνα οι σχολικές αίθουσες θα είναι παγωμένες και οι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα κάνουν μάθημα σε πολικές συνθήκες.
Τέλος, πρόκληση αποτελεί η Υπουργός Παιδείας να μιλάει για τη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας και της αγοράς. Της αγοράς που απαιτεί εργαζόμενους που θα δουλεύουν 10ωρα (τουλάχιστον), με απλήρωτες υπερωρίες, με την απαιτούμενη ευελιξία σύμφωνα με τα θέλω της εργοδοσίας. Αυτής της αγοράς που οι ανάγκες της δεν ταυτίζονται με τις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν είναι πρόοδος να δουλεύουν 16χρονοι και 17χρονοι μαθητές υπό άθλιες συνθήκες αλλά οπισθοδρόμηση σε προηγούμενους αιώνες.
Και καλό θα ήταν να μην πιάνει στο στόμα της τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική κοινότητα, γιατί αν τα τελευταία χρονιά τα σχολεία λειτουργούν αξιοπρεπώς αυτό έγκειται στο φιλότιμο και στο μεράκι των συναδέλφων, στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν μαθητές και γονείς ενώ βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος