FOLLOW US: facebook twitter

Elite League/A2: 25ος ο Κόροιβος στην «ιστορική» βαθμολογία

Ημερομηνία: 29-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ELITE LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Κέρδισε δύο θέσεις σε σχέση με την περσινή βαθμολογία

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Tο πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν ξεκινάει στις 5 Οκτωβρίου και η επίσημη σελίδα της διοργάνωσης έκανε την καθιερωμένη “βουτιά” στο παρελθόν, με την παρουσίαση της αναλυτικής “ιστορικής” βαθμολογίας των 38 χρόνων ύπαρξης της κατηγορίας στο ελληνικό μπάσκετ, μετά τις απαραίτητες ανακατατάξεις από τις ομάδες που συμμετείχαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Κόροιβος με τις 8 παρουσίες του στην εν λόγω κατηγορία, βρίσκεται στην 25η θέση από τις 102 συνολικά ομάδες, με 341 βαθμούς και απολογισμό 121 νίκες και 99 ήττες. Η ηλειακή ομάδα κέρδισε δύο θέσεις εν συγκρίσει με πέρυσι που ήταν στην 27η θέση. Η καλύτερη θέση που πήρε ο Κόροιβος στο πρωτάθλημα της Α2 (νυν Eliite League) ήταν φυσικά τη σεζόν 2013-2014, που κατετάγη 2ος και πήρε την άνοδο στην Basket League, όπου έμεινε 4 σερί χρόνια, μέχρι το 2018. Οχτώ χρόνια στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία έχει, πέρα από τον Κόροιβο, και ο Αρκαδικός, ο οποίος βρίσκεται στην 27η θέση με 4 βαθμούς λιγότερους (337) από την ηλειακή ομάδα.

Οι πρώτες θέσεις της διαχρονικής βαθμολογίας δεν άλλαξαν, ούτε και θα αλλάξουν τις επόμενες σεζόν. Η ΜΕΝΤ με την 20ετή παρουσία παραμένει στην 1η θέση και το Παγκράτι στη 2η. Η πιο κοντινή στην κορυφή αλλαγή ήταν η μία θέση που κέρδισε ο Μίλωνας (5ος πια), ο οποίος βέβαια αυτή τη σεζόν θα συμμετάσχει στη National League 1. Ελπίδες να προωθηθεί στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας έχει και ο Ηρακλής.

Με τη φετινή της συμμετοχή η Νήαρ Ηστ, που επανέρχεται σ’ αυτό το επίπεδο, θα βρεθεί οπωσδήποτε στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας. Το ίδιο θα συμβεί και με την ΑΕ Ψυχικού. Ο Παπάγου, επίσης, έχει θεωρητικές ελπίδες για τη δεκάδα, ούτως ή άλλως αναμένεται να κερδίσει αρκετές θέσεις.

Τις περισσότερες θέσεις στη βαθμολογία σε σχέση με πέρυσι τις κέρδισε η Μεγαρίδα. Με την πολύ καλή περσινή της πορεία προωθήθηκε από το Νο 93 στο Νο 66, με άλμα 27 θέσεων. Ο Ερμής Σχηματαρίου (από το Νο 91 στο Νο 69) ακολούθησε με άνοδο 22 θέσεων.

Φωτο: basket.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot