FOLLOW US: facebook twitter

«ΕΛΙΑΝ : Ζωή μέσα από τα συντρίμμια»

Ημερομηνία: 21-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε στα Λεχαινά το νέο βιβλίο της Ρένας Μαραζιώτη που θίγει το ευαίσθητο θέμα του προσφυγικού

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου που διοργάνωσαν ο  Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών και οι εκδόσεις Ωκεανός  και η οποία επί της ουσίας άγγιξε ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, αυτό της προσφυγιάς και του μεταναστευτικού, πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο το απόγευμα στο Σινέ- Άστρον στα Λεχαινά. Στο επίκεντρο βρέθηκε το νέο βιβλίο της Ρένας Μαραζιώτη  που κατάγεται από το Τραγανό. Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας, της ΕΛΙΑΝ που βρέθηκε αντιμέτωπη με την δίνη του πολέμου και έχοντας χάσει όλους τους δικούς της, θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει  την πατρίδα της, τη Συρία,  αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα στην Ελλάδα.

Για την συγγραφέα και την προσωπικότητά της Ρένας Μαραζιώτη,   μίλησε ο Δ/ντής του δημοτικού σχολείου Τραγανού και δημοτικός σύμβουλος  κ. Διονύσης Γεωργόπουλος  ενώ η συγγραφέας κ. Ελένη Κεκροπούλου με λόγο ζωντανό και παραστατικό και παρουσίασε το βιβλίο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παρισταμένων. Ξεχωριστή και συγκινητική συνάμα ήταν η παρέμβαση του κ. Ahmed Eilraed καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Καϊρου, που έχει μεταφράσει στα Αιγυπτιακά ένα από τα βιβλία της κ Μαραζιώτη.

Με  λυρικό και ιδιαίτερα αισθαντικό τρόπο αποσπάσματα από το βιβλίο ΕΛΙΑΝ διάβασε η κ. Νάνσυ Καζά. Την παρουσίαση πλαισίωσαν με επιτυχία η Ειρήνη Τσούμα (τραγούδι) και η Αγγελική Δούκα (πιάνο) που ταξίδεψαν μουσικά το κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot