FOLLOW US: facebook twitter

«ΕΛΙΑΝ: Ζωή μέσα από τα συντρίμμια»

Ημερομηνία: 17-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Νέα, Πολιτισμός

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Αν θέλετε να γνωρίσετε την ΕΛΙΑΝ που αντιμέτωπη με  τη δίνη του πολέμου και έχοντας χάσει όλους τους δικούς της  θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει  την πατρίδα της, τη Συρία,  αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα στην Ελλάδα, o  Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών και  οι Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ, μας δίνουν αυτήν την ευκαιρία. Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου διοργανώνουν στις 7.30 το απόγευμα στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ των Λεχαινών, την παρουσίαση του βιβλίου της  συντοπίτισσας Ρένας Μαραζιώτη “ΕΛΙΑΝ Ζωή μέσα από τα συντρίμμια”. Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ικανό να μαγέψει τον κάθε αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα.

Για την  συγγραφές Ρένα Μαραζιώτη  που κατάγεται από το Τραγανό,  θα μιλήσει ο Δ/ντής του δημοτικού σχολείου Τραγανού και δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Γεωργόπουλος ενώ το βιβλίο θα αναλύσει η συγγραφέας Ελένη Κεκροπούλου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Νάνσυ Καζά. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαργαρίτα Αρυγράκη, πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών. Την βραδιά θα πλαισιώσουν με ελληνικά και ξένα τραγούδια η Ειρήνη Τσούμα ( τραγούδι) και η Αγγελική Δούκα ( πιάνο). Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν διάφορες γεύσεις από γλυκά της Ανατολής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Μέσα στη φωτιά και τη δίνη του πολέμου, στα περίχωρα της Δαμασκού η Ελιάν που έχει χάσει όλους τους δικούς της ανέλπιστα , θα γνωρίσει το Σέργιο έναν Έλληνα πολεμικό ανταποκριτή. Τα τουρκικά παράλια έχουν γεμίσει πλοιάρια που μεταφέρουν πρόσφυγες. Ανάμεσά τους και λαθραίοι μετανάστες που ξεχωρίζουν από τους κατατρεγμένους πρόσφυγες. Όλοι ονειρεύονται μια θέση στον παράδεισο που λέγεται Ελλάδα.

Λεφτά, δουλειά, σπίτι, ασφάλεια είναι οι δελεαστικές λέξεις που τους έπειθαν να πληρώσουν όσα και να τους ζητούσαν οι λαθροδιακινητές. Οι πιο πολλοί τα έδιναν όλα γιατί είχαν έρθει αντιμέτωποι με τον αφανισμό, την ολοκληρωτική καταστροφή, τον ίδιο το θάνατο που σπέρνει ο πόλεμος. Η Ελιάν βρίσκεται μπροστά στη σκληρή απόφαση να εγκαταλείψει την πατρίδα της και μόνη της να περάσει κι αυτή στην Ελλάδα γιατί ο μεγάλος έρωτας που γεννήθηκε στη φωτιά του πολέμου Σέργιος, είναι αναγκασμένος να υπηρετήσει το καθήκον του. Ποιό θα είναι τελικά το τίμημα αυτού του ξεριζωμού;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot