FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΓΑ: Σε διαβούλευση ο νέος κανονισμός-Οι πιο σημαντικές αλλαγές

Ημερομηνία: 16-05-2024 | Συντάκτης:

Τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης για τη δημιουργία του νέου θεσμικού πλαισίου ασφαλίσεων του ΕΛΓΑ, το οποίο περιλαμβάνει νέες ασφαλιστικές καλύψεις και νέους κινδύνους, ξεκίνησε ο Οργανισμός. Ανάμεσα στους στόχους της νέας μεταρρύθμισης του ΕΛΓΑ είναι η επιτάχυνση της εκτιμητικής διαδικασίας και της καταβολής των αποζημιώσεων, ενώ σημαντικές είναι οι αλλαγές που έρχονται στην ασφάλιση και στην κάλυψη κινδύνων.

Η κάλυψη των καλλιεργειών αλλά και των εγκαταστάσεων των θερμοκηπίων θα περιλαμβάνονται για πρώτη φορά στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, όπως προκύπτει από την πρώτη διαβούλευση του νέου θεσμικού πλαισίου ασφαλίσεων του Οργανισμού.

Επιπλέον, εντάσσεται η πυρκαγιά στα ζημιογόνα αίτια για την αποζημίωση της ηρτημένης παραγωγής και καταργείται η εξαίρεση του προανθικού σταδίου των καλλιεργειών από τα αίτια που αποζημιώνονται.

Παράλληλα, συσχετίζεται ο κύκλος εργασιών με την αποζημίωση, ενώ μειώνεται η αποζημίωση στην περίπτωση συνεχόμενων ζημιών από το ίδιο αίτιο στο ίδιο αγροτεμάχιο, αλλά και η ασφαλιστική εισφορά σε αγροτεμάχια με επενδύσεις ενεργητικής προστασίας.

Διευρύνεται η περίοδος ασφαλιστικής κάλυψης λόγω της κλιματικής αλλαγής κλπ, ενώ εισάγεται νέα ζημιογόνα αίτια προαιρετικής ασφάλισης μεταξύ των οποίων η ακαρπία λόγω ήπιου χειμώνα και οι έμμεσες μυκητολογικές ζημίες λόγω εκτεταμένων βροχοπτώσεων και υψηλής υγρασίας. Τέλος, θα καλύπτεται το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας, ενώ θα εξασφαλιστεί και η αντικειμενικότητα στις αποζημιώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot