FOLLOW US: facebook twitter

Ελεύθερος αφέθηκε ο ανήλικος κατηγορούμενος για τον τραυματισμό 19χρονου στην Κουρούτα

Ημερομηνία: 17-08-2022 | Συντάκτης:

«Ο 17χρονος δεν ήταν καν παρών όταν εκτυλίχθηκε το επεισόδιο»

Για σοβαρές ανακρίβειες στις καταγγελίες έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης, Μίλτος Δημητρόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ελεύθερος αφέθηκε προχθές το βράδυ ο 17χρονος που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό 19χρονου στην Κουρούτα την περασμένη Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης απολογίας του στην Ανακρίτρια Αμαλιάδας, με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», προσκομίστηκε οπτικοακουστικό υλικό και κατατέθηκαν μαρτυρίες που αποδεικνύουν πως ο κατηγορούμενος είχε αποχωρήσει με φίλους από το νυχτερινό κατάστημα διασκέδασης πολύ πριν εκτυλιχθεί η συμπλοκή, στοιχεία τα οποία πιθανόν αποδείχθηκαν κομβικά για την απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή να λάβουν τη σχετική απόφαση.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου, Μίλτος Δημητρόπουλος, δεν υφίσταται το παραμικρό στοιχείο εμπλοκής του στην υπόθεση, και προανήγγειλε ενδεχόμενες νομικές ενέργειες από την πλευρά της οικογένειάς του για τη διαφύλαξη της τιμής και της υπόληψής τους, καθώς θεωρούν πως η ασκηθείσα ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη βασίζεται σε ελλιπή στοιχεία και σε ετεροχρονισμένες και μη αξιόπιστες μαρτυρίες.

«Ο εντολέας μου βρέθηκε κατηγορούμενος λόγω του ότι το θύμα αναγνώρισε μετά από δύο ημέρες το άτομο από φωτογραφία στο Instagram σε προφίλ τρίτου ατόμου. Από την αποδεικτική διαδικασία και τη διαδικασία της ανάκρισης προέκυψε πως ο 17χρονος δεν ήταν παρών στον χώρο του επεισοδίου και είχε αποχωρήσει από το νυχτερινό κατάστημα διασκέδασης μαζί με την παρέα του από τις 3:45 π.μ. Το περιστατικό έλαβε χώρα αρκετή ώρα μετά τις 4π.μ. και ο 17χρονος δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με το εν λόγω επεισόδιο, αφού δεν βρισκόταν καν στο κατάστημα εκείνη τη στιγμή», τόνισε αρχικά ο κ. Δημητρόπουλος, κάνοντας λόγο για σοβαρές ανακρίβειες και ψεύδη στη δεύτερη ένορκη κατάθεση του θύματος.

«Το θύμα στην 1η του ένορκη κατάθεση ενώπιον της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μπορούσε να θυμηθεί τα χαρακτηριστικά του ατόμου που του επιτέθηκε με το μαχαίρι. Το περιεχόμενο της 2ης ένορκης κατάθεσης ενώπιον της Ελληνικής Αστυνομίας, εκ μέρους του θύματος, είναι ψευδές διότι αναφέρεται αυθαίρετα και αναπόδεικτα σε ένα άτομο ανήλικο, το οποίο δεν είχε την οποιαδήποτε σχέση (κοινωνική ή φιλική), επαφή με τον ενήλικα και δεν βρισκόταν εκείνη τη χρονική στιγμή στο νυχτερινό κατάστημα διασκέδασης. Συνεπώς δεν στοιχειοθετείται ούτε αντικειμενικά ούτε και υποκειμενικά το ποινικό αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που αποδόθηκε βάσει της ανωτέρω ψευδούς καταγγελίας στον ανήλικο 17χρονο», επισήμανε ο κ. Δημητρόπουλος και σημείωσε πως η οικογένεια του ανήλικου επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη διαδικασία για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως ο 17χρονος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος ‘Ηλιδας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, και εις βάρος του σχηματίστηκε η δικογραφία για βαριά σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το επεισόδιο εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κουρούτα, όταν ένας 19χρονος που φέρεται να διαπληκτίστηκε με την κοπέλα του για προσωπικό τους ζήτημα, δέχθηκε επίθεση από τρία ή τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να του ζήτησαν τον λόγο για το επεισόδιο, η οποία υπό αδιευκρίνιστες ως τώρα συνθήκες κατέληξε σε μαχαίρωμα του 19χρονου στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Το θύμα διακομίστηκε στη Ν.Μ. Αμαλιάδας και στη συνέχεια στο Γενικό νοσοκομείο του Πύργου και, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Αττικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος