Γιώργος Γεωργακής: Ελάχιστη βάση εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. – Πρωτοφανείς αντιφάσεις και αδικίες
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”136889″ img_size=”full”][vc_single_image image=”140365″ img_size=”full”][vc_column_text]
Η ελάχιστη βάση εισαγωγής και στις δύο σχολές είναι 14.38( δηλ ο μέσος όρος των γραπτών, αυτών που κόβονται είναι μικρότερος του 14.38)
[/vc_column_text][vc_column_text]** Τα δύο αυτά παραδείγματα μας φανερώνουν ότι με τη θέσπιση φέτος της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε κάθε Σχολή έχουμε αδικίες που δεν έχουν προηγούμενο.
Δηλαδή
Πμε 20 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ και περισσότερα μόρια να μην εισάγεται στο Μαθηματικό Αθήνας σε σχέση με άλλον που έγραψε 5 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ και με λιγότερα μόρια να εισάγεται γιατί έχει ελάχιστη βάση εισαγωγής πάνω από την καθορισμένη φέτος(14.38).
Ιδιαίτερα σε Μαθηματικό Τμήμα Α.Ε.Ι.με 5 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ θα είναι και πολύ δύσκολο να το τελειώσει σε αντίθεση με τον πρώτο που κόβεται με 20 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΆ και έχει περισσότερα μόρια και βέβαια πιο εύκολα θα μπορούσε να το τελειώσει γιατί έχει την απαραίτητη υποδομή που είναι η καλή γνώση των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ.Γι’αυτόκαι στον υπολογισμό των μορίων από τα γραπτά μοριοδοτούνται, τα αντίστοιχα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας με συντελεστή 1.3. Έτσι λοιπόν και διαφέρει η μέσος όρος των γραπτών από τα αντίστοιχα μόρια.
Οπότε η θέσπιση της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής λειτουργεί αντιφατικάμε το σκεπτικό του υπολογισμού των μορίωνμε τα μαθήματα βαρύτητας,που συμβάλουν στο να εισάγονται ως φοιτητές σε τμήματα με την οσο το δυνατό απαραίτητη γνωστική ικανότητα.
Με βάση λοιπόν των παραπάνω:
- Η εισαχθείσα Ελάχιστη βάση εισαγωγής λειτουργεί αντιφατικά και προκαλεί πρωτοφανείς αδικίες σε βάρος και με πολύ καλή επίδοση υποψηφίων οι οποίοι είναι και κορωνοιό…πληκτοι.
- Δεν αποκλείονται, όπως μας έλεγαν,μόνο υποψήφιοι με πολύ κακές επιδόσεις
- Είναι προφανής η …τουλάχιστον οδυνηρή προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας και επιπρόσθετα αφού αποδεικνύεται πλέον ότι η θέσπιση αυτή της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής δημιουργεί πρωτοφανή και σοβαράπροβλήματα και αδικίες σε βάρος νέων παιδιών , επιμένει και δεν την αποσύρει.
Επιμέλεια:
Γιώργος Γεωργακής
μαθηματικός[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]