FOLLOW US: facebook twitter

Έλαμψε ο κόσμος της εθελοντικής αιμοδοσίας: Εξαιρετική εκδήλωση από τους φορείς της Αμαλιάδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού

Ημερομηνία: 26-11-2018 | Συντάκτης:

Με το μήνυμα «η σταγόνα από το αίμα σου μια νότα ζωής» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην Αμαλιάδα, η εξαιρετική εκδήλωση – μήνυμα για την στήριξη και ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε και γέμισε ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας πως η ευαισθησία δεν λείπει και πολλά μπορούν να γίνουν αν υπάρξει κινητοποίηση και συμμετοχή από όλους. Το μήνυμα δόθηκε μέσα από αυτή την εκδήλωση και μένει να δούμε στο άμεσο μέλλον τα αποτελέσματα αυτού του «σπόρου» που φύτεψαν άνθρωποι από το υγειονομικό χώρο, που νοιάζονται πραγματικά για την κοινωνία μας. Αρωγοί στην εκδήλωση ήταν ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, το Τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Κυττάρων Αίματος.

Οι χαιρετισμοί

Ο Σύλλογος Ενοριών Αμαλιάδας που διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες αρκετά συχνά συμμετέχει έτσι στο κίνημα του εθελοντισμού για τον συνάνθρωπο. Για την προσπάθεια αυτή της Εκκλησίας, μίλησε ο π. Γεώργιος Σταθόπουλος, μιλώντας για τον πρώτο αιμοδότη που ήταν ο Χριστός. Σημείωσε πως η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αγάπης για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Σπύρος Τζουλέκης, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Γιώργος Τσίρος όπου σημείωσε πως μόνο οι μισές από τις 146 χώρες μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συγκεντρώνουν το 50% των μονάδων από αιμοδότες αντικατάστασης, επισημαίνοντας πως υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν από τους εθελοντές αιμοδότες. Στάθηκε δε και στις ανάγκες της Ελλάδας σε αίμα για διάφορους λόγους, ενώ σημείωσε πως η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, όταν σήμερα γίνονται εισαγωγές αίματος. Τόνισε δε πως ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας είναι αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Ο διοικητής του Γ.Ν. Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας συνεχάρη τους οργανωτές για την εκδήλωση αυτή που ήταν αφιερωμένη στην αιμοδοσία, ενώ τόνισε πως το νοσοκομείο παρά τις ελλείψεις προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και σε αυτό των τομέα.

Οι ομιλίες

Επιμέρους θέματα που αφορούν την αιμοδοσία ανέλυσαν έμπειροι ομιλητές από την τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας και όχι μόνο. Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Επισκέπτρια Υγείας Ν.Υ.Α. Αμαλιάδας Νίκη Αργυρού, όπου αναφέρθηκε στην «εθελοντική αιμοδοσία και στις ανάγκες της χώρας μας». Η Βιοπαθολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Ν.Υ.Α. Αμαλιάδας Γιαννούλα Σταυροπούλου, αναφέρθηκε στην «διαδικασία της Αιμοδοσίας Βήμα -Βήμα». Ο Εθελοντής Σαμαρείτης, Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας, Αλέξης Ξύδης μίλησε για την «Προσφορά Ζωής από έναν Άγνωστο σε έναν Άγνωστο». Για την «βιωματική εμπειρία μίας θαλασσαιμικής», μίλησε η Υπεύθυνη σε θέματα Αιμοδοσίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας, Μελίνα Μπάκα.

Τα μουσικοχορευτικά δρώμενα

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού με τραγούδια, άνοιξαν τον κύκλο των μουσικοχορευτικών δρώμενων ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια, ενώ αργότερα ακολούθησαν χορευτικά από τα γυμναστήρια «ΑΡΜΟΝΙΑ pilates & more» και «ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ» της Αμαλιάδας. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή ενθυμίων σε μαθητές λυκείων σε αναγνώριση της προσφοράς τους στην εθελοντική αιμοδοσία και με τραγούδια από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.

Την εκδήλωση συντόνισαν με επιτυχία η MSc. Υπεύθυνη Νοσηλευτών Αμαλιάδας Ν.Υ.Α. Βασιλική Δημοπούλου και η MSc., Νοσηλεύτρια Ν.Υ.Α. Αμαλιάδας και Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Κυττάρων Αίματος «Δίνω Ζωή», Αθηνά Μαρκοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος