FOLLOW US: facebook twitter

Εκτός δήμων οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς

Ημερομηνία: 18-09-2023 | Συντάκτης:

-Αποχωρούν στο τέλος του έτους τα 8μηνα, καθώς δεν θα παραταθεί εκ νέου η σύμβασή τους αφού… έγιναν οι εκλογές

-Τι απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σε κοινοβουλευτική ερώτηση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την… πόρτα της εξόδου θα δουν στο τέλος του έτους οι εργαζόμενοι οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και στην Περιφέρεια, καθώς το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να κρατήσει σκληρή και κυνική στάση απέναντί τους μετεκλογικά και να μην υποβάλει αίτημα για νέα παράταση, στέλνοντάς τους στο Ταμείο Ανεργίας.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης σε απάντηση ερωτήματος της βουλευτή Μαρίας Αθανασίου, δεν έχει προγραμματιστεί τέτοιο αίτημα καθώς το πρόγραμμα ολοκληρώνεται μαζί με το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο τέλος του 2023.

 «Η δαπάνη της επέκτασης καλύπτεται από πόρους της ΔΥΠΑ (εθνικό σκέλος) εξαντλώντας τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Λαμβάνοντας υπόψη τις δύο παρατάσεις που χορηγήθηκαν κατά την πορεία υλοποίησης της εν λόγω δράσης, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την διαχείριση και εφαρμογή του ΕΣΠΑ, και το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αυτής, το οποίο ρητά ορίζει την ολοκλήρωσή της εντός της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου (ήτοι έως 31-12-2023), το Υπουργείο μας δεν έχει προγραμματίσει την υποβολή αιτήματος για επιπλέον παράταση», αναφέρει το σχετικό έγγραφο.

Αξίζει να επισημάνουμε πως τον περασμένο Φεβρουάριο χορηγήθηκε παράταση για τέσσερις μήνες, μάλλον επειδή ήμασταν κοντά στις  εθνικές εκλογές. Τώρα φαίνεται πως δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον για τη συνέχιση του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 25.000 πανελλαδικά, που εργάζονται για οκτώ μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων», με κωδ. ΟΠΣ 5158724, που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, αλλά και να διασφαλίζεται η παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος