FOLLOW US: facebook twitter

Έκθεση ζωγραφικής  των εκπαιδευόμενων του  τμήματος “Ζωγραφικής Τέχνης” του ΔΙΕΚ Πύργου στο «Χώρο Μνήμης» του Χ. Κανελλακόπουλου

Ημερομηνία: 12-06-2023 | Συντάκτης:
Πέντε από τους έξι εκπαιδευόμενους του Τμήματος Ζωγραφικής Τέχνης του ΔΙΕΚ Πύργου με τον δάσκαλό τους, τον εικαστικό Νίκο Τουμαζάτο

Όταν το “χθες” συνομιλεί με το “σήμερα”…

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Έργα των έξι σπουδαστών του τμήματος Ζωγραφικής Τέχνης του Δημόσιου ΙΕΚ Πύργου που λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά σε δύο εξάμηνα, παρουσιάστηκαν  το Σαββατοκύριακο στον μοναδικό  “Χώρο Μνήμης” του  διακοσμητή Χάρη Κανελλακόπουλου, έναν χώρο  που σου δίνει την εντύπωση ότι η ζωή που κάποτε έπαλλε σε αυτό το αρχοντικό συνεχίζεται μέσα από τις μνήμες που παραμένουν ζωντανές  πηγάζοντας από τα πολύτιμα αντικείμενά του.

Μέσα σε αυτό το ατμοσφαιρικό  περιβάλλον, τα  έργα των σπουδαστών, πήραν την θέση τους σε μια αρμονική συνύπαρξη με τα λευκά κεντίδια, τα παλαιά έπιπλα και τον πλούτο των εκθεμάτων του ,  παντρεύοντας το σύγχρονο με το …. παλαιό και το  αλλοτινό, το τότε με το τώρα,  γιατί και τα δύο είναι Τέχνη!
Ο χώρος και τα εκθέματα συνομιλούν μεταξύ τους, προκαλώντας τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει.

Στην Έκθεση ζωγραφικής τέχνης, συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι  του Δημόσιου ΙΕΚ Πύργου , Ελπίδα Γεωργιάδη ,  Πανωραία Αρβανίτη, Μπάμπης Τζίνης,  Κυριακή  Σταυρουλάκη , Δημήτρης Λουρμπας  και Φανή Γεωργίου Ζάγκλη. Κοντά τους σε αυτήν την πρώτη τους Έκθεσή και ο εικαστικός και δάσκαλος ζωγραφικής του ΔΙΕΚ Πύργου Νίκος Τουμαζάτος που βεβαίως  καμάρωνε για τους μαθητές του  που ήταν εκεί  παρόντες και τα  χαμόγελα περίσσευαν.

Όπως μας είπαν  μιλώντας την Πρωινή και ο κ. Τουμαζάτος και οι εκπαιδευόμενοι,  η ειδικότητα του Δημόσιου ΙΕΚ Πύργου «Τμήμα Ζωγραφικής Τέχνης», φιλοξενεί έξι καταρτιζόμενους από όλη την Ηλεία και διάφορες ηλικίες, ανθρώπους που αγαπούν την ζωγραφική και επιθυμούν να μάθουν τα μυστικά της.  Οι εκπαιδευόμενοι  τελείωσαν  τα δύο πρώτα εξάμηνα και έχουν ακόμα δύο την νέα χρονιά 2023-2024 για να ολοκληρώσουν τον κύκλο της ειδικότητάς τους.

Στο τμήμα Ζωγραφικής Τέχνης  διδάσκονται στοιχεία του σχεδίου, του χρώματος, της σύνθεσης και όλων των υπόλοιπων μορφικών και πλαστικών στοιχείων μιας εικόνας, μπορεί να συνθέσει, να δημιουργήσει ή να αναπαραγάγει μια ζωγραφική παράσταση, αλλά έχουν και θεωρητική εκπαίδευση, Ιστορία της Τέχνης, της ζωγραφικής κλπ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι, τα έργα που παρουσίασαν στην πρώτη τους αυτή έκθεση, είναι αντιπροσωπευτικά της πρώτης χρονιάς των σπουδών του  και οι περισσότεροι ξεκίνησαν  μαθήματα από το μηδέν, με μοναδικό τους κίνητρο την αγάπη τους για την ζωγραφική και την ανάγκη τους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από την Τέχνη.

Το πιο σπουδαίο ωστόσο είναι, ότι οι εκπαιδευόμενοι είναι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών , νέοι αλλά και άτομα μεγαλύτερα στέλνοντας το μήνυμα ότι ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσεις το όνειρό σου να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος