FOLLOW US: facebook twitter

Έκθεση «καμπανάκι» και στο βάθος… μεταστέγαση!

Ημερομηνία: 27-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

-Σοβαρό πρόβλημα μειωμένης στατικής επάρκειας διαπιστώθηκε στο κτίριο

του ΟΑΕΔ στον Πύργο

-Εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα η κεντρική διοίκηση

λόγω της κατακόρυφης αύξησης του κόστους επισκευής

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στον Πύργο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», διαπιστώθηκε μειωμένη στατική επάρκεια από τον έλεγχο που έκαναν αρμόδια τεχνικά συνεργείατης Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο της επισκευής και της ανακαίνισης που είχε δρομολογηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και την ενημέρωση του προσωπικού της Υπηρεσίας στον Πύργο,  δόθηκε από την κεντρική διοίκηση εντολή για προσωρινή παύση εργασιών προς την ανάδοχο εταιρεία που είχε αναλάβει την επιδιόρθωση ζημιών στο κτίσμα, καθώς πλέον απαιτούνται πολύ πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις, που εκτοξεύουν το κόστος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αύξηση του κόστους των απαιτούμενων εργασιών οδηγεί τη διοίκηση της ΔΥΠΑ στο να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, καθότι στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν στεγάζεται μόνο το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης, αλλά επίσης το ΙΕΚ και οι σχολές του πρώην ΟΑΕΔ.

Αθηναϊκές πηγές τόνισαν στην «Πρωινή» πως η ΔΥΠΑ διαθέτει ακίνητη περιουσία στη βορειοδυτική πλευρά του Πύργου, η οποία τις επόμενες ημέρες θα αξιολογηθεί για το αν μπορούν να εγκατασταθούν εκεί μεταλλικά κτίρια που θα στεγάσουν όλες τις υπηρεσίες. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί η τύχη του κτιριακού συγκροτήματος στον Πύργου, αν δηλαδή θα γίνει ολικό «λίφτινγκ» ή θα εγκαταλειφθούν οριστικά.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot