FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη ενίσχυση 1,15 εκατ. ευρώ ζητά ο δήμος Ήλιδας

Ημερομηνία: 09-07-2024 | Συντάκτης:

-Επιστολή Χριστοδουλόπουλου στα αρμόδια Υπουργεία για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην Πηνεία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την έκτακτη επιχορήγηση του δήμου Ήλιδας με το ποσό του 1,15 εκατ. ευρώ ζητά ο δήμος Ήλιδας από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 21 Ιουνίου και προκάλεσε τεράστια ζημιά στη ζώνη της Πηνείας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Αχαΐα επεκτάθηκε και στον δήμο Ήλιδας, προξενώντας σοβαρή ζημιά στις τοπικές κοινότητες Μαζαράκι Λάττα Αγραπιδοχώρι Σιμόπουλο Βάλμη Απιδούλα Αντωνέικα Κολοβέικα, η οποία προσδιορίζεται στα 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης και αγροτικών καλλιεργειών, και σε δημόσιες υποδομές, σπίτια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, αγροτικό δίκτυο και ασφαλτοστρωμένες κύριες οδούς κι έναν ιερό ναό.

«Από την πρώτη στιγμή και μετά το πέρας της κατάσβεσης, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, όπου οι υπάλληλοι επικεντρώνονται κυρίως στις βλάβες των δικτύων που εξυπηρετούν τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών.

Πέραν των ζημιών που έγιναν στο αγροτικό δίκτυο, διαπιστώθηκαν κα σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο που ενώνει τους οικισμούς Μαζαράκι δαλαβουρέικα Λάττα και Μαζαράκι Αντωνέικα Σιμόπουλο  και στα δίκτυα ύδρευσης και δεξαμενές υδροδότησης πληγεισών περιοχών», αναφέρει ο κ. Χριστοδουλόπουλος και τονίζει ότι ο δήμος έχει ανάγκη από άμεση ενίσχυση με το ποσό του 1,15 εκατ. ευρώ.

«Προκειμένου να ανταποκριθεί ο δήμος άμεσα και να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν υποστεί τα δίκτυα στις ανωτέρω κοινότητες και οικισμούς, και να θωρακίσουμε την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα τους προσεχείς μήνες είναι απαραίτητη η συνδρομή σας και η χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων. Η αποκατάσταση κύριων οδών δημοτικού οδικού και αγροτικού δικτύου απαιτεί 400.000 ευρώ, η αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης δεξαμενών 300.000 ευρώ, η αποκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού 50.000 ευρώ και τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα (ορεινής υδρονομίας) απαιτεί 400.000 ευρώ», καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot