FOLLOW US: facebook twitter

Εκσυγχρονίζεται ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 19-09-2023 | Συντάκτης:

-Υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης 4,45 εκατ. ευρώ από το Διοικητικό Συμβούλιο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Μπορεί τα προβλήματα στη στελέχωση με ιατρικό δυναμικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου να παραμένουν άλυτα, ωστόσο σε επίπεδο εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής δρομολογείται σημαντική ενίσχυση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την προμήθεια βιοϊατρικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 4,45 εκατ. ευρώ, στην πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αφορά την Ανάπτυξη του Δικτύου Μονάδων Υγείας και τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής, και συγκεκριμένα τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και τις κινητές μονάδες.

Η πρόταση περιλαμβάνει προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο, όπως τέσσερα χειρουργικά τραπέζια συν άλλα δύο για την ορθοπαιδική κλινική, προβολείς χειρουργείου, αναισθησιολογικά μηχανήματα, κλίβανους αποστείρωσης, υδραυλικά φορεία, ουρολογικά laser, τριάντα τρεις ηλεκτρικά κρεβάτια νοσημεία, δεκαοκτώ παιδιατρικά και βρεφικά κρεβάτια, λαπαροσκοπικόπύρκο, απινιδωτές, καρδιογράφους κλπ.

Οι τεχνικές προδιαγραφές όλων των ειδών έχουν καταρτιστεί από τις αντίστοιχες επιτροπές και έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Όσον αφορά τις εγκρίσεις σκοπιμότητας που προβλέπονται από τη νομοθεσία, για όσα είδη αρμόδιο όργανο είναι ο διοικητής ή το διοικητικό συμβούλιο, έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις, ενώ για όσα είναι η 6η Υγειονομική περιφέρεια έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα.

Αξίζει να επισημανθεί πως η χρηματοδότηση για την προμήθεια όλου αυτού του εξοπλισμού διαμορφώνεται σε ποσοστό 100%.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρος Πολίτης, δήλωσε στην «Πρωινή» πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης για να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή του Νοσοκομείου. Με αυτήν την πρόσκληση, μας δίνεται η δυνατότητα να προβούμε σε σημαντική ενίσχυση και σε καίριες κλινικές, όπως π.χ. η Χειρουργική και η Ορθοπαιδική που θα έχουν νέα τραπέζια ή Παιδιατρική με νέες κλίνες, και να συμβάλουμε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας Υγείας», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος