FOLLOW US: facebook twitter

Εκσυγχρονίζεται με αθλητικές εγκαταστάσεις το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 02-07-2024 | Συντάκτης:

-Έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση των υποδομών και θα λειτουργήσουν το νέο σχολικό έτος

-Η πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου, Θ. Λαμπρόπουλου, παίρνει σάρκα και οστά

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Ο πολύπλευρος ρόλος του σχολείου και η ανάδειξή του, τόσο εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και ευρύτερα στην κοινωνία, αποτελεί προτεραιότητα για το διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας, Θεόδωρο Λαμπρόπουλο, και το σύλλογο των εκπαιδευτικών.

Πέραν του σχολικού προγράμματος, το σχολείο αξιοποιεί κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δράση, συμβάλλοντας στη διεύρυνση των γνώσεων των μαθητών και την βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πλέον το σχολείο προχωρά ένα βήμα παραπάνω, με τη δημιουργία αθλητικού κέντρου!

«Σκοπός μας δεν είναι να καλλιεργούμε μόνο το πνεύμα, αλλά και το σώμα» θα πει χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος ως καθηγητής φυσικής αγωγής, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε θέσει ένα πλάνο το οποίο πλέον παίρνει μορφή και γίνεται πράξη.

Ο αναξιοποίητος χώρος που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του σχολείου αλλάζει όψη και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο πρότυπο αθλητικό κέντρο. Με υπομονή και επιμονή, οι προσπάθειες του διευθυντή και των εκπαιδευτικών φέρνουν αποτελέσματα και χωρίς χρηματοδότηση αλλά με τα χρήματα της σχολικής επιτροπής, αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει μεράκι και θέληση, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Σειρά παρεμβάσεων

Ήδη, οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου έχουν ξεκινήσει και το σχολείο σύντομα θα έχει τις δικές του αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα μπάσκετ, χάντμπολ, τένις, βόλεϊ, μπάντμιντον και καλτσέτο.

«Είναι κάτι που έλειπε από το σχολείο μας και ήδη έχουμε ξεκινήσει τη διαμόρφωση του χώρου και ετοιμάζουμε τις υποδομές. Άλλωστε, το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να ανοίξει τα σχολεία στην κοινωνία και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και εμείς σαν σχολείο» ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Με τα χρήματα της σχολικής επιτροπής, τη συνεισφορά γνωστών και όσων θέλουν να βοηθήσουν και πολλή προσωπική εργασία, το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά και με την έναρξη του νέου σχολικού έτους το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας θα είναι ένα διαφορετικό σχολείο, προσφέροντας πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων στους μαθητές του.

Επόμενος στόχος είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να ανοίξουν και προς το κοινό, κάτι βέβαια που θα γίνει σε συνεργασία του σχολείου με το δήμο Ήλιδας, αφού δεν αρκεί μόνο η δημιουργία των εγκαταστάσεων, απαιτείται και η συντήρησή τους και η προφύλαξή τους από φθορές.

Η ουσία πάντως είναι ότι έγινε το πρώτο βήμα και με τη στήριξη όλων μπορούν να γίνουν και τα επόμενα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot