FOLLOW US: facebook twitter

Εξαδάκτυλος: Ας κρατήσουμε και μια επιφύλαξη για τα self tests

Ημερομηνία: 31-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

«Δίνουμε μια διάσταση στα self tests που δεν έχουν» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αποδομώντας περαιτέρω το αφήγημα που πλασάρει η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε  σοβαρές επιφυλάξεις για τα διαγνωστικά αυτά τεστ σημειώνοντας Εχω την αίσθηση ότι τους δίνουμε μια διάσταση που μακάρι να την έχουν, αλλά δεν θα την έχουν. Τα self tests έχουν δύο δυσκολίες. Πρώτον αυτός που θα το κάνει, πρέπει να το κάνει σωστά και αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο γιατί είναι και δυσάρεστο και το ξέρουν όλοι όσοι έχουν υποβληθεί σε τεστ.Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να γίνεται ορθή χρήση του αποτελέσματος, για το οποίο ας κρατούμε μία επιφύλαξη δεδομένου ότι δε θα γίνεται από κάποιον που θα το καταγράφει».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι πρόκειται για «εργαλείο» και όχι για «υπερόπλο».

Τα self tests είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζει εδώ και αρκετές ημέρες η κυβέρνηση τις προαναγγελίες για άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων, παρά τις σοβαρές ενστάσεις γιατρών και ειδικών, ενώ υπάρχουν σκιές και για τον διαγωνισμό-εξπρές που πραγματοποιήθηκε για την προμήθειά τους.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος