FOLLOW US: facebook twitter

«Εκπτωτική ημέρα» το Σάββατο 21/8 στον Πύργο με ανοιχτά τα μαγαζιά ως τις 9 το βράδυ!

Ημερομηνία: 19-08-2021 | Συντάκτης:
Κάλεσμα στο καταναλωτικό κοινό από τον Εμπορικό Σύλλογο να στηρίξει την τοπική αγορά του Πύργου
-Κορονοϊός, φωτιές και καύσωνας οδήγησαν σε μειωμένη καταναλωτική κίνηση τον Δεκαπενταύγουστο
-Λουκέτα από Σεπτέμβρη στην αγορά «βλέπει» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

Την αναθέρμανση της τοπικής αγοράς που την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου αν και η κάθοδος των ετεροδημοτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, δεν έφερε τα ανάλογα αποτελέσματα λόγω  διαφόρων παραγόντων, του covid , των μεγάλων πυρκαγιών και του καύσωνα,  που περιόρισαν την καταναλωτική κίνηση, αναμένει ο εμπορικός κόσμος του Πύργου το Σάββατο, στην «Εκπτωτική Ημέρα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου διοργανώνει  λοιπόν Εκπτωτική ημέρα και Ημέρα προσφορών το Σάββατο 21-8-2021με προτεινόμενο ωράριο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ ,σε αντικατάσταση για την Λευκή Νύχτα εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων για τον κορονοϊό που δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει. Επισης, σε ένδειξη  διαμαρτυρίας και σεβασμού στους πυρόπληκτους δεν θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις . Ωστόσο τα εμπορικά καταστήματα καθόλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και το απόγευμα, θα έχουν μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές σε όλα τα προϊόντα τους , με στόχο να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό στην αγορά του Πύργου, να δημιουργήσουν μια σχετική κίνηση την οποία έχουν ανάγκη τα καταστήματα πολλά από τα οποία θα έχουν από το φθινόπωρο θέμα επιβίωσης.

Ο  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, μιλώντας στην Πρωινή  κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να προσέλθει στην τοπική αγορά του Πύργου και να κάνει τα ψώνια του καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπου μπορεί να βρει ποιοτικά προίόντα σε πολύ καλές τιμές. « Γνωρίζετε ότι είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε την Λευκή Νύχτα στον Πύργο, αλλά λόγω των νέων υγειονομικών μέτρων για την πανδημία δεν μας επετράπη. Έτσι, θέλοντας να ενισχύσουμε τον εμπορικό κόσμο της πόλης, καταφύγαμε στο ημίμετρο της Εκπτωτικής Ημέρας, όπου επειδή θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά από το πρωί ως το βράδυ, ο κόσμος θα μπορέσει να κάνει τις αγορές του χωρίς να υπάρχει συνωστιμός, ενώ θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα εντός των καταστημάτων.»

Η. Ξανθούλης: «Δύσκολες μέρες για την αγορά έρχονται από το Σεπτέμβριο»

Παράλληλα ο κ. Ξανθούλης αναφερόμενος στην κίνηση της αγορά τον Δεκαπενταύγουστο τόνισε ότι ήταν πολύ μειωμένη αν και για πρώτη φορά ίσως είχαν έρθει τόσο πολλοί ετεροδημότες αφού τρία κακά μαζεμένα συνηγόρησαν σε αυτό. « Κορονοϊός, φωτιές και καύσωνας μαζί, ήταν τα τρία κακά που απέτρεψαν τους καταναλωτές να βγουν για να ψωνίσουν όπως τις προηγούμενες χρονιές. Ο έμπορος ήταν ένας από τους μεγάλους χαμένους των ημερών και έτσι δημιουργήσαμε το Σάββατο αυτήν την ευκαιρία να κινηθεί η αγορά, γιατί ανάσταση ακούμε και… ανάσταση δεν βλέπουμε! Θέλω να πω ότι το μεγάλο πρόβλημα στην αγορά θα φανεί από το Σεπτέμβριο και πολλά καταστήματα αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.  Εμείς σε ένδειξη σεβασμού προς τους πυρόπληκτους αλλά κυρίως σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς ο πρωθυπουργός δε μας συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες που έκανε για τις φωτιές  δεν κάνουμε καμία επιπλέον εκδήλωση. Δεν είναι μόνο η Εύβοια καμένη, είμαστε και εμείς, γιατί οι συνέπειες των πυργκαγιών πάνε αλυσίδα.. Δεν έχει ο αγρότης, δεν έχει και ο έμπορος κ.ο.κ γιατί το πλήγμα που δέχθηκε η τοπική οικονομία είναι τεράστιο για μια ακόμα φορά. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να στηρίξει το Σάββατο την τοπική αγορά, να ανασάνει λίγο και ο εμπορικός κόσμος που τα δύο τελευταία χρόνια έχει υποφέρει αφάνταστα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος