FOLLOW US: facebook twitter

Εκπτώσεις με… clickaway! – Aπό Δευτέρα και ακολουθεί… «clickinshop»

Ημερομηνία: 07-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”126039″ img_size=”full”][vc_column_text]Η αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις εν μέσω lockdown, ξεκίνησε καθώς από τη Δευτέρα καταστηματάρχες και καταναλωτές προετοιμάζονται για τις αγορές τους με την επιλογή του αμφιλεγόμενου μέτρου, του… clickaway αρχικά, και του clickinshop – παράδοση εντός καταστήματος, στην πορεία εάν και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν – αν όλα πάνε καλά- έως τις 27 Φεβρουαρίου με τους εμπόρους να ελπίζουν σε μια μικρή ανάσα, όχι όμως και τόσο αρκετή για να μπορέσουν να ανακάμψουν από τα διαρκή “άνοιξε- κλείσε” των καταστημάτων τους.

Το 2020 ήταν μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά για το λιανεμπόριο καθώς μικρά και μεγάλα καταστήματα λειτούργησαν στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε από την πανδημία. Η αγορά έχει εναποθέσει λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες της στην περίοδο των εκπτώσεων, και κυρίως στο “click in shop” που προγραμματίζεται για το δεύτερο 15νθημερο του μήνα, δεδομένου ότι το λιανεμπόριο έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από το lockdown και όλα τα συναφή μέτρα κατά του κορονοϊού.

«Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εφόσον όλα πάνε καλά, θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα που λειτούργησαν και μέσα στις γιορτές και θα επανέλθει το clickaway», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στο μεταξύ, συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με βασικό θέμα συζήτησης την εφαρμογή του «cilck in shop» , δηλαδή την «παράδοση εντός καταστήματος».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε στον κ. Γεωργιάδη ότι από την στιγμή που επανέρχεται από τις 11/1/2021 το «clickaway», είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης λειτουργίας και του «click in shop», προκειμένου να στηριχθεί το λιανεμπόριο και να μη χαθεί η εκπτωτική περίοδος, με τον υπουργό Ανάπτυξης να δεσμεύεται ότι θα εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot