FOLLOW US: facebook twitter

Εκπέμπει SOS το αρδευτικό της Ηλείας: Με κομμένο ρεύμα ο Α’ ΤΟΕΒ Πύργου και ο ΤΟΕΒ Πελοπίου

Ημερομηνία: 05-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι το αρδευτικό δίκτυο της Ηλείας, αφού τα χρέη και η γραφειοκρατία έχουν περάσει «θηλιά» στους ΤΟΕΒ του νομού και στον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, ενώ η ΔΕΗ επιδεικνύει τιμωρητική συμπεριφορά την ώρα που αυξάνει τις αμοιβές των μεγαλοστελεχών της.

Μετά τον ΤΟΕΒ  Πελοπίου, που παραμένει χωρίς ρεύμα από τις 14 Ιανουαρίου όπως είχε αποκαλύψει η «Πρωινή», εδώ και μερικές ημέρες είναι χωρίς ρεύμα και τα αντλιοστάσια του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου λόγω αδυναμίας εξόφλησης του συνόλου των οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Η προϊσταμένη του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, Μιχαηλίτσα Ζήρου, εξέφρασε με δηλώσεις της στην «Πρωινή» τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα, τονίζοντας ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την αποπληρωμή των οφειλών.

«Mέσα σε έναν χρόνο έχουμε πληρώσει όλους τους τρέχοντες λογαριασμούς, καταβάλλοντας 300.000 ευρώ. Καταβάλλαμε επίσης 295.000 ευρώ για παλιές οφειλές βάσει ρύθμισης, αλλά η ΔΕΗ μας έκοψε το ρεύμα επειδή δεν πληρώσαμε ακόμα 40.000 ευρώ που προβλέπονταν. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών είναι τόκοι, με τους οποίος συνεχίζουμε να επιβαρυνόμαστε παρότι έχουμε κάνει ρύθμιση. Καθημερινά κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και πληρώνουμε ό.τι μπορούμε…» τόνισε η κα Ζήρου σημειώνοντας ότι πρόκειται για άδικη απόφαση που αγνοεί την προσπάθεια του ΤΟΕΒ να αποτρέψει την κατάρρευση του δικτύου.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ΤΟΕΒ Επιταλίου, καθώς δυσκολεύεται να ανταποκριθεί πλήρως στο σύνολο των ρυθμισμένων οφειλών, με συνέπεια να θεωρείται θέμα χρόνου η διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ αν δεν ευοδωθούν οι επαφές της διοίκησης του οργανισμού με τη ΔΕΗ για νέο διακανονισμό.

Όσον αφορά τους ΤΟΕΒ στον Κάμπο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ζήτημα διακοπής ρεύματος, ωστόσο η πληρωμή των οφειλών γίνεται με δυσκολία.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Χρήστος Παλαιολόγος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι ο οργανισμός ανταποκρίνεται στη συμφωνημένη ρύθμιση και διατηρεί ζωντανό τον ΤΟΕΒ με νύχια και με δόντια.

«Έχουμε κάνει μια ρύθμιση την οποία τηρουμε ως τώρα κάνοντας μεγάλο αγώνα. Σε συνεργασία με τα μέλη του οργανισμού έχουμε δώσει ένα μικρό περιθώριο στους παραγωγούς για αυτόν τον μήνα, μέχρι να πληρωθούν από τον Συνεταιρισμό των Λεχαινών, και καθημερινά κάνουμε αγώνα για να παραμείνει βιώσιμος ο ΤΟΕΒ» ανέφερε ο κ. Παλαιολόγος.

Ανέτοιμος ο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού

Η κατάσταση δεν είναι καλή ούτε στο δίκτυο που συντηρεί ο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, αφού εδώ και δύο μήνες περίπου δεν υφίσταται διοικητικό συμβούλιο, με συνέπεια να έχουν «παγώσει» όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή συντήρηση του δικτύου.

Όπως τονίστηκε από υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού, δεν μπορούν να προχωρήσουν προμήθειες ανταλλακτικών ούτε οι αναγκαίες πληρωμές, με αποτέλεσμα να μη γίνεται επαρκής συντήρηση.

«Δεν είμαστε σε ετοιμότητα, η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι» επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στην «Πρωινή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο και να οριστεί νέος πρόεδρος ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως και στέλεχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης τηςΠΕ Ηλείας, Τάσος Αλτάνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος