FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ουτρέχτη από το δημοτικό σχολείο Ολυμπίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Ημερομηνία: 08-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

«Τα ψηφιακά εργαλεία στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Πραγματοποιήθηκε  κατά το διάστημα 13-19/4/2019, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας,  το σεμινάριο  για τον τρόπο αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων  στην εκπαιδευτική διαδικασία, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί η σχολική μας μονάδα. Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό, έγινε το τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό ταξίδι, που ολοκλήρωσε ουσιαστικά  το πρόγραμμα Erasmus+ KA1 που υλοποιεί το Σχολείο για τη διετία 2017-2019.Το  πενθήμερο σεμινάριο  παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ.κ Ευδοκία Δαγκλή (Γαλλικής Γλώσσας)και  Κωνσταντίνος Χριστόπουλος (Ειδικής Αγωγής) και από το οποίο αποκόμισαν σημαντικά οφέλη.

Πιο συγκεκριμένα επιμορφώθηκαν  στη δημιουργία ψηφιακού μαθήματος μέσω του προγράμματος Τes blends pace, στη χρήση της πλατφόρμας Edmondo, στην αξιοποίηση πηγών από την πλατφόρμα TES, στη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης και στη χρήση της πλατφόρμας weschool.  Η θεματολογία του συνεδρίου εμπλουτίστηκε ακόμα με τη δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού video μέσω των ψηφιακών εργαλείων  simpleshow και storyjumper καθώς επίσης και δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού quize μέσω του προγράμματος Quizelet.

Σκοπός, πλέον, για τους επιμορφωθέντες  εκπαιδευτικούς είναι η διάχυση των γνώσεων στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς -μέσω ημερίδας στη σχολική μονάδα όσο και σε ημερίδα  που θα διοργανώσει   το Αρσάκειο Πατρών  στην οποία ήδη έχει προσκληθεί το Σχολείο μας. Επίσης, η εφαρμογή των γνώσεων   στην εκπαιδευτική διαδικασία  προς όφελος των μαθητών αποτελεί σημαντικό σκοπό που θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σεμινάριο αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος