FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Πύργου στη Βουλή των Ελλήνων

Ημερομηνία: 23-11-2023 | Συντάκτης:

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, η Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Πύργου, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Η υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από τους υπεύθυνους των εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή ήταν ιδιαίτερα θερμή. Η ξενάγηση οδήγησε αρχικά τους μαθητές μας στα έδρανα της αίθουσας της ολομέλειας της Βουλής. Εκεί ενημερώθηκαν για τη μακρά ιστορία του επιβλητικού κτιρίου, καθώς και για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο του σημερινού κοινοβουλίου, σχεδιασμένο από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Φρειδερίκο φον Γκέρτνερ, χρησιμοποιήθηκε ως βασιλικό ανάκτορο κατά την περίοδο 1847-1910, πρώτα από τον Βασιλιά της Ελλάδος Όθωνα και στη συνέχεια από τον Βασιλιά των Ελλήνων Γεώργιο τον Α΄. Το 1829 η κυβέρνηση του Ε. Βενιζέλου αποφάσισε τη μετατροπή του κτιρίου σε κοινοβούλιο, η οποία και έγινε σταδιακά ως το 1935 από τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου οι μαθητές παρατήρησαν εκθέματα σχετικά με τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Χώροι εξαιρετικής αισθητικής, τοιχογραφίες με ήρωες του 1821, σπάνια χειρόγραφα, πίνακες ζωγραφικής και άλλα έργα τέχνης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σύντομη περιήγηση στον Εθνικό Κήπο ως και τον κήπο του Ζαππείου μεγάρου.

Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη, εστιασμένη στις αρχές της εθνικής ενότητας, της ισότητας και της Δημοκρατίας, η οποία εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Νικολαβγένη Βασιλική, Μπακόπουλος Διονύσιος, Παπαδημητρίου Νικόλαος, Νικολακοπούλου Αιμιλία, Τσάμη Φωτεινή, Αθανασοπούλου Ελένη, Συλιβέστρου Λαμπρινή και Κουτσοβασίλη Ελένη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος