FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μεσολόγγι για το 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Ημερομηνία: 07-04-2024 | Συντάκτης:

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Πύργου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μεσολόγγι στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων-περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικών θεμάτων-που υλοποιούνται στο σχολείο. Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Προσέχουμε για να έχουμε» με τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, τις εκπαιδευτικούς κ. Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, φιλόλογο και κ. Μαρία Φωτιάδη, μαθηματικό, επισκέφθηκαν το Κ.Ε.ΠΕ.Α Μεσολογγίου, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου» και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις Αλυκές. Στην αρχή, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν ευκαιρία για βιωματική συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μια γόνιμη αλληλεπίδραση και εποικοδομητική συζήτηση με την υπεύθυνη του Κέντρου κ. Όλγα Γιαννακογεώργου. Ακολούθως, επισκέφθηκαν την περιοχή και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Αλυκών και τη χρησιμότητά τους στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των προγραμμάτων πολιτιστικών θεμάτων με τίτλο «Τα Μνημεία της πόλης γύρω μας μαρτυρούν την ιστορία της» και «Ορκιστείτε παρακαλώ» μαζί με τα μέλη των παιδαγωγικών ομάδων, τις εκπαιδευτικούς κ. Παναγιώτα Τσαγκαρουσιάνου, φιλόλογο και κ. Αθηνά Παναγούλια, Αγγλικής γλώσσας και την συνοδό εκπαιδευτικό κ. Ελισσάβετ Πλιατσικούρη, φυσικής αγωγής, ξεναγήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία στεγάζεται στο παλαιό Δημαρχείο, σε ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό κτήριο γεμάτο από μοναδικά έργα τέχνης και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια πλούσια συλλογή από πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων που είναι εμπνευσμένοι από τον αγώνα του Μεσολογγίου, κειμήλια του αγώνα για την ελευθέρια του γένους του 1821 και την ιστορία του τόπου, γκραβούρες, χάρτες, νομίσματα, μετάλλια και παραδοσιακές ενδυμασίες. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων και πληροφορήθηκαν για πρόσωπα και γεγονότα που συνδέονται με την ιστορία του Μεσολογγίου την εποχή της Επανάστασης.

Έπειτα, οι μαθητές και των τριών προγραμμάτων ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Άλατος και ενημερώθηκαν για τα διαφορετικά είδη άλατος, τις χώρες προέλευσής τους, τη διαφορετική τους σύσταση και υφή, τους χρωματισμούς τους και τη χρήση τους στην καθημερινότητά μας. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες περιηγήθηκαν στην Ιερά πόλη Μεσολογγίου και γνώρισαν από κοντά τα Μνημεία της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος