FOLLOW US: facebook twitter

Έκοψαν την πίτα τους οι μηχανικοί!

Ημερομηνία: 09-02-2024 | Συντάκτης:

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του ΤΕΕ Ηλείας στον Πύργο

του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με την ευχή και την προσδοκία να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ανταποκριθούν στις μελλοντικές προκλήσεις, έκοψαν χθες το μεσημέρι στο καφέ TOMSστην κεντρική πλατεία του Πύργου την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι μηχανικοί του ΤΕΕ Ηλείας.

Στον κατάμεστο χώρο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας, Χρήστος Γεωργακόπουλος, ευχαρίστησε άπαντες για την ανταπόκριση και ευχήθηκε σε όλους να είναι καλή και δημιουργική η νέα χρονιά παρά τις δυσκολίες.

Όπως τόνισε, το νέο έτος είναι ταυτόχρονα δύσβατο και προκλητικό, διότι οι οικονομικές συνθήκες της ακρίβειας και της εργασιακής ανασφάκειας είναι έντονα αντιληπτές στην περιφέρεια, αλλά ταυτόχρονα έρχονται σημαντικά εγχειρήματα προς υλοποίηση, όπως ο προσεισμικός έλεγχος, τα χωροταξικά σχέδια και τα νέα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

«Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τη κρισιμότητα της στιγμής και να δράσουμε. Οφείλουμε να αρπάξουμε ευκαιρίες, να ανεβάσουμε ταχύτητα, με εξωστρέφεια και με διάθεση για αλλαγές και ανατροπές παρωχημένων κανόνων. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε μανίκια κα να τινάξουμε από πάνω μας τη σκόνη που μας άφησε η πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

 Ωστόσο, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας, κόστους κατασκευής, αμοιβών και υποστελέχωσης των υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δημιουργία συνεργατικών σχημάτων.

Παράλληλα, έκανε τον συνοπτικό απολογισμό παρεμβάσεων του ΤΕΕ Ηλείας και ευχαρίστησε τα μέλη του σημερινού διοικητικού συμβουλίου για τη συνεργασία.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, κ.Αθανάσιος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βαγγέλης Καραχάλιος, και οι δήμαρχοι Στάθης Καννής (Πύργου), Χρήστος Χριστοδουλόπουλος (Ήλιδας) και Πηνειού (Αλέξης Καστρινός).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot