FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές στη Ρωσία: Βομβαρδίστηκε εκλογικό κέντρο στη Χερσώνα

Ημερομηνία: 15-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κόσμος, Νέα, Πολιτική

-Φωτιές και μολότοφ σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

-Σήμερα είναι η πρώτη μέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία

-Κάλπες και στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας

Δύο εκλογικά τμήματα βομβαρδίστηκαν από ουκρανικές δυνάμεις σε τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας που ελέγχεται από την Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους διορισμένους από τη Μόσχα, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών.Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή και θα διεξαχθεί και στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Ουκρανίας, όπως και στην Υπερδνειστερία, το φιλορωσικό αυτονομιστικό έδαφος της Μολδαβίας.

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση διαπράχθηκε κατά των συστημάτων ασφαλείας με κάμερες σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Τιουμέν στην Σιβηρία

Οι Ρώσοι άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται ότι θα εξασφαλίσουν μια νέα θητεία για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

A Russian serviceman stands by a ballot box in the occupied Ukrainian city of Sievierodonetsk / Alexander Reka / TASS

Η εκλογική επιτροπή στο ρωσικό κατεχόμενο τμήμα της ουκρανικής επαρχίας ανέφερε στο Telegram ότι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κτίρια που χρησιμοποιούνται ως εκλογικά τμήματα στους οικισμούς Κακχόβκα και Μπριλίβκα.

Σύμφωνα την επιτροπή, ένας απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκαν και κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Ουκρανία, ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουν καταγγείλει ως «παράνομη» τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών σε εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία και τα αποτελέσματα των εκλογών εκεί άκυρα.

Περιστατικά εμπρηστικών επιθέσεων σε εκλογικά τμήματα σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Εν τω μεταξύ, μία γυναίκα έβαλε φωτιά σε παραβάν σε ένα εκλογικό τμήμα στην Μόσχα, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής των ρωσικών προεδρικών εκλογών, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Η εκλογική επιτροπή της Μόσχας είπε στο Ria Novosti ότι οι διαδικασίες (στο εκλογικό τμήμα) συνέχισαν κανονικά μετά το συμβάν».

Βίντεο που μετέδωσε το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης SOTAVision δείχνει τη σύλληψη μιας υπόπτου μετά την κατάσβεση της φωτιάς σε εκλογικό κέντρο.

Σε ένα άλλο συμβάν, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης Fontanka, μια βόμβα μολότοφ εκτοξεύθηκε σε ένα εκλογικό τμήμα στην Αγία Πετρούπολη.

Κυβερνοεπίθεση στα συστήματα ασφαλείας σε εκλογικά τμήματα στη Σιβηρία

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση διαπράχθηκε κατά των συστημάτων ασφαλείας με κάμερες σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Τιουμέν στην Σιβηρία, δήλωσε η πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας Έλα Παμφίλοβα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παράλληλα, στη Μόσχα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε γυναίκα που έριξε πράσινη μπογιά σε κάλπη, σε μια προσπάθεια διατάραξης της εκλογικής διαδικασίας.

Πλάνα από το σύστημα ασφαλείας με κάμερες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, δείχνουν μια νεαρή γυναίκα να καταθέτει την ψήφο της προτού πολύ ήρεμα ρίξει ένα πράσινο υγρό μέσα στην κάλπη.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν, αμέσως μετά την συλλαμβάνει αστυνομικός. Στη γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε, απαγγέλθηκαν αργότερα κατηγορίες για «παρακώλυση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος ή του έργου των εκλογικών επιτροπών», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας.

Τα εγκλήματα αυτού του είδους επισείουν μέγιστη ποινή κάθειρξης πέντε ετών. Δύο παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν σε εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια Βορονέζ, σύμφωνα με το RIA.

Πηγή: Ιn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος