FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές ενόψει: Οι κανόνες του παιχνιδιού

Ημερομηνία: 05-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85984″ img_size=”full”][vc_column_text]Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν το περίμενα και όπου να ΄ναι ετοιμάζομαι να σκίζω τα δημοσιογραφικά μου πτυχία. Ήταν δεδομένο ότι ο αντικειμενικός σκοπός ή αλλιώς η νομοθετική μέριμνα σε σχέση με τον «Κλεισθένη Ι» και την θεσμική αναμόρφωση της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν η ενίσχυση της δημοκρατικότητας και της αντιπροσώπευσης, σε συνδυασμό με την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στον δημόσιο διάλογο για τα τοπικά ζητήματα. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το τελευταίο, αποτελεί πάγιο προβληματισμό και κοινό ευρωπαϊκό παρονομαστή κάθε απόπειρας προς την κατεύθυνση ενός αποτελεσματικότερου και δικαιότερου τρόπου διακυβέρνησης. Πολύ ωραία ηχούν όλα αυτά και θα ήταν πολύ όμορφο να ζήσουμε να τα δούμε να γίνονται.

Μέχρι τότε όμως είμαστε σε μίαν άλλη φάση μετεξέλιξης, στην οποία όλοι επιθυμούν ξαφνικά να εισέλθουν στον στίβο της πολιτικής! Και επειδή το «όλοι» συνιστά ποιητική υπερβολή, ας κυριολεκτήσουμε κι ας πούμε, οι μισοί. Δε λέω, από μία μεριά χαίρομαι να βλέπω ένα σωρό νέα πρόσωπα να εισβάλλουν σε ένα χώρο ο οποίος μέχρι πρότινος αποτελούσε προνομιακό πεδίο των ολίγων, αλλά από την άλλη προβληματίζομαι λιγάκι καθώς από την μια στιγμή στην άλλη περάσαμε από την εποχή των παραδοσιακών πολιτευτών στην υπερπληθώρα των προσώπων. Δεν είναι απαραίτητα κακό, ούτε αντίκειται στην έννοια της δημοκρατικότητας (τουναντίον), ενώ θα έλεγε κανείς ότι ταράζει και ελαφρώς τα επί μακρόν λιμνάζοντα ύδατα της τοπικού πολιτικού δυναμικού.

Ωστόσο, τα αδήριτα ερωτήματα που προκύπτουν από όλα αυτά σχετίζονται και αμφισβητούν όπως πάντα την ουσία του πράγματος: Υπάρχει ουσιαστικό νόημα σε αυτήν τη νέα τάση; Κομίζει κάτι καινούργιο; Κι ακόμη, η πλειοψηφία των νέων προσώπων, υποστηρίζεται σε αντίστοιχο βαθμό από ιδέες, απόψεις, προτάσεις ή όλα ξεκινούν και τελειώνουν με το «νέο» της υπόθεσης, και κατ’ επέκταση με το «ψώνιο» της πολιτικής, το οποίο λίγο πολύ όλοι το έχουμε; Αυτό τουλάχιστον, δηλαδή το ζητούμενο του πολιτικού βάθους δεν άλλαξε κι έτσι δεν απαίτησε πρόβλεψη. Οι κανόνες του παιχνιδιού όμως άλλαξαν και σύντομα θα φανεί ποιοι μπορούν να το παίξουν καλύτερα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot