FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές ενόψει: Για έναν Δήμο ανοιχτό και εξωστρεφή

Ημερομηνία: 28-03-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”68486″ img_size=”full”][vc_column_text]

Γράφει ο Αντώνης Καράμπελας

Έχουμε ξεκινήσει τις επαφές μας με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του Πύργου, με την επίγνωση ότι πρόκειται για μία κίνηση άμεσης συνεργασίας, που θέλουμε να είναι ουσιαστική, διαρκής και αποδοτική.

Δεν είναι μια πρωτοβουλία <<για το θεαθήναι>>ούτε μία κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα. Η συνεργασία του Δήμου Πύργου με τους φορείς του σηματοδοτεί μια πρώτη κίνηση εξωστρέφειας και ανοίγματος προς την κοινωνία, με σκοπό την συνδιαμόρφωση της πολιτικής μας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν υπάρχει μόνο ο Δήμος ως οργανισμός, δε υπάρχει μόνο ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Για δεκαετίες παγιώθηκε μία <<υπηρεσιακή>>νοοτροπία στην Αυτοδιοίκηση που ήθελε τους αιρετούς να περιχαρακώνονται στα δικά τους καθήκοντα, στις αρμοδιότητές τους, στα <<εν δήμω>> αγνοώντας προφανώς την ετυμολογία της λέξης <<Δήμος>> που πρωτίστως σημαίνει <<λαός>>, ορίζοντας ένα σύνολο πολιτών μέσα στο οποίο εντάσσονται και οι συλλογικοί φορείς. Χάθηκαν ευκαιρίες κατά το παρελθόν στον Δήμο Πύργου που μπορεί να είχαν ευνοϊκή εξέλιξη για τους πολίτες αν ο Δήμος αναλάμβανε πρωτοβουλίες κοινής δράσης με τους φορείς.

Εμείς θέλουμε και θα επιδιώκουμε πάντα τον διάλογο με τους φορείς πάνω στα μεγάλα θέματα του Δήμου. Έχουμε ήδη δεσμευτεί να δημιουργήσουμε ένα άτυπο συντονιστικό θεσμικό όργανο σε επίπεδο Δήμου, στο οποίο θα μετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, επιστημονικών φορέων και παραγωγικών οργανώσεων. Στις συνεδριάσεις του οργάνου αυτού θα καταγράφονται οι απόψεις όλων των φορέων στα αναπτυξιακά και κοινωνικά ζητήματα του Δήμου.

Όμως ο διάλογος και οι πρωτοβουλίες συνεργασίας δεν πρέπει να σταματούν μόνο στα όρια του Δήμου μας. Έχουμε χρέος να βρισκόμαστε σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με όμορους Δήμους γιατί είναι πολλά εκείνα που μας ενώνουν. Έχουμε χρέος ακόμα να προσεγγίσουμε άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης σε όλη την χώρα, καθώς επίσης και να αναπτύξουμε δεσμούς συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και με Ευρωπαϊκούς Δήμους. Αρκετά με την απομόνωση και την εσωστρέφεια. Μας κόστισαν πάρα πολύ.

Θέλουμε ακόμα και τον ίδιο τον πολίτη συμμέτοχο με άμεσο τρόπο στην άσκηση της Δημοτικής εξουσίας γιατί η προσπάθεια είναι κοινή.Εργαζόμαστε πάνω στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης θεσμοθέτησης μιας δομής ανοιχτής σε κάθε πολίτη, για την συγκέντρωση και καταγραφή προτάσεων.

Θέλουμε λοιπόν τις ιδέες των συνδημοτών μας, τις σκέψεις και τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να χτίσουμε τον Πύργο των ονείρων μας. Αυτό σημαίνει ανοιχτός Δήμος, αυτό σημαίνει συνδιαμόρφωση της πολιτικής μας, αυτό σημαίνει η ανάπτυξη, η εξέλιξη και η πρόοδος του Δήμου να είναι ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot