FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές 2019: Μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες – Πυρετός στα κομματικά επιτελεία για την τελευταία προεκλογική εβδομάδα

Ημερομηνία: 01-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου εισέρχονται ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές στρατηγικές αλλά και τις στοχεύσεις τους. Η ΝΔ διατηρεί δημοσκοπικό προβάδισμα, ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 36%, «αναπτύσσοντας μία πολύ ισχυρή σχέση με την κοινωνία» και για ακόμα μια φορά εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, σημειώνοντας πως «όσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι, γιατί την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει στις 7 Ιουλίου».

Τσίπρας: Οι αντίπαλοί μας κρύβουν τα όσα σχεδιάζουν

Βαίνοντας προς την τελική ευθεία των εθνικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας κλιμακώνει τα πυρά του κατά του κύριου πολιτικού του αντιπάλου που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας.

Παράλληλα, επιχειρεί συγκρίσεις σε επιμέρους θέματα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, τόσο για τις πολιτικές επιλογές που έκανε το κάθε κόμμα όταν κυβερνούσε, όσο και για τα προγράμματα που υπόσχονται ότι θα ακολουθήσουν – με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για κρυφή ατζέντα της Ν.Δ.

«Η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση. Παραθέτουν μονάχα σλόγκαν, ανώδυνες ατάκες και κρύβουν τα όσα σχεδιάζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αυτές τις τελευταίες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας εντείνει την προσπάθειά του ώστε να φέρει στην κάλπη όσους στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις Ευρωεκλογές επέλεξαν την αποχή.

Δεύτερος στόχος είναι η λεγόμενη «μεσαία τάξη». Εκεί, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πείσει με αριθμούς ότι το μεγάλο βάρος στις πλάτες της έριξαν οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και ότι τώρα, εκτός μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί φοροελαφρύνσεις και δεν τις υπόσχεται αόριστα, «όπως η Νέα Δημοκρατία».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην ανάδειξη των συνεπειών του προγράμματος Μητσοτάκη για τους συνταξιούχους αλλά και για τον κόσμο της εργασίας.

Νέα Δημοκρατία 

Τέσσερις οι βασικοί στόχοι του επιτελείου της Νέα Δημοκρατίας. Αρχικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλεί σε μαζική συμμετοχή τους νέους ως την ύστατη ώρα. Επιπλέον, κλιμακώνει τις πιέσεις προς τα μικρότερα κόμματα, ιδίως εκείνα που βρίσκονται στις δεξιές παρυφές της ΝΔ  αλλά και προς το ΚΙΝΑΛ , μιλώντας για «χαμένη ψήφο».

Μείζων στόχος της Πειραιώς είναι να κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων αλλά και όλων εκείνων που στις Ευρωεκλογές εμπιστεύτηκαν κόμματα που πλέον δεν συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, όπως το «Ποτάμι» και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Τέλος, στην Πειραιώς εκτιμούν πως έχουν ξεκάθαρη προγραμματική υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, και επικεντρώνουν τις πρωτοβουλίες της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας, ώστε να πείσουν πως οι πλέον ωφελημένοι από το κυβερνητικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι οι εργαζόμενοι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος