FOLLOW US: facebook twitter

Έκλεβαν ελαιόλαδο με πλαστές επιταγές!

Ημερομηνία: 14-05-2020 | Συντάκτης:

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε πλαστογραφίες αποκομίζοντας όφελος 47.000 ευρώ!

Τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στη συστηματική τέλεση απατών και πλαστογραφιών στην Ηλεία διακρίβωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου έπειτα από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα. Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 16 απάτες, τετελεσμένες και σεαπόπειρα, καθώς και πλαστογραφίες, που διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του2018 μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 στην Ηλεία, κατά τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν συνολικά παράνομοπεριουσιακό όφελος 47.541 ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουνακόμη 81.000 ευρώ.

Από τον Οκτώβριο του έτους 2018, οι δράστες είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, κατά την οποία προσέγγιζαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας υποψήφια θύματα, προσποιούμενοι τους αγοραστές ελαιολάδου ή άλλων προϊόντων. Στη συνέχεια έκαναν τις παραγγελίες σε ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα, καταρτίζοντας πλαστέςτραπεζικές επιταγές και αποδεικτικά κατάθεσης χρηματικών ποσών σετραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων, προκειμένου να τους πείσουν για τη συναλλαγή.

Επέλεγαν ως ημέρες κατάρτισης των πλαστών επιταγών την Παρασκευή ή το Σάββατο, προκειμένου να μην υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της γνησιότητας των επιταγών ή των αποδεικτικών μεταφοράς χρημάτωναπό τους παθόντες και πάντα ισχυρίζονταν ότι είχαν λογαριασμό σε διαφορετική τράπεζα, από αυτή του κάθε παθόντα.

Ως προς τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι λειτουργούσε με ιεραρχική δομή και εσωτερική σύνθεση, ενώ τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους και οργανωτικές διασυνδέσεις.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στονΕισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος