FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση για ορθολογική χρήση του νερού

Ημερομηνία: 18-07-2024 | Συντάκτης:

Ανακοίνωση από τον ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού

Μετά από ένα χειμώνα με ελάχιστες βροχοπτώσεις και μηδαμινές χιονοπτώσεις, που περιόρισε σημαντικότατα τα υδατικά αποθέματα αρδευτικού νερού στο Φράγμα Πηνειού, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς υψηλές θερμοκρασίες καθ’ όλο το 2024, που κορυφώνονται τις τελευταίες ημέρες με αλλεπάλληλα κύματα ακραίας ζέστης και θερμοκρασίες που φτάνουν και ξεπερνούν τους 40οC. 

Έχοντας καταφέρει να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των αρδευτικών αναγκών για το σύνολο των στρεμμάτων των καλλιεργειών, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, τις δύσκολες αυτές ημέρες του καύσωνα, να επιδείξουμε σοβαρότητα και επαγγελματισμό, εκμηδενίζοντας τη σπατάλη νερού, ώστε η ποσότητα αρδευτικού ύδατος που διατίθεται από τη λεκάνη του φράγματος Πηνειού να μπορεί να μοιραστεί ΔΙΚΑΙΑ σε ΟΛΟΥΣ τους παραγωγούς για τις καλλιέργειες τους.

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται ότι οι απαιτήσεις σε αρδευτικό νερό έχουν αυξηθεί υπερβολικά, τις περισσότερες φορές αδικαιολόγητα, ενεργώντας υπό πανικό, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών. Αποτέλεσμα αυτού είναι το αρδευτικό νερό να μην επαρκεί και η ποσότητα που δυνάμεθα να διαχειριστούμε να μη διαμοιράζεται εξίσου στο σύνολο των αρδευτών.

 Στην κρίσιμη αυτή στιγμή επιβάλλεται να πραγματοποιείται από το σύνολο των αρδευτών ορθολογική χρήση νερού και ταυτόχρονα να λαμβάνονται μέτρα για την άρδευση του συνόλου των αγροτεμαχίων, όπως η σειρά αρδεύσεως, το εύρος αρδεύσεως των διαφόρων καλλιεργειών και ο τρόπος κατανομής και ρυθμίσεως του αρδευτικού ύδατος.

Είμαστε όλοι μαζί και μαζί πρέπει να φροντίσουμε, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, η αρδευτική περίοδος να ολοκληρωθεί, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γ.Ο.Ε.Β. ΠΗΝΕΙΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΥ

Παρασκευόπουλος Παναγιώτης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot