FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση από την Αντζελίνα Τζολί για βοήθεια των Παλαιστινίων στη Γάζα

Ημερομηνία: 31-10-2023 | Συντάκτης:

Ζήτησε κατάπαυση πυρός και τόνισε ότι η άρνηση βοήθειας, καυσίμων και νερού τιμωρεί συλλογικά έναν λαό.

Τη φωνή της με όσους ζητούν να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή ένωσε η Αντζελίνα Τζολί, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για τις ενέργειες του Ισραήλ.

Η διάσημη ηθοποιός, σκηνοθέτις και γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση (ειδική απεσταλμένος του ΟΗΕ) μίλησε ιδιαίτερα για την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας, ως αποτέλεσμα των θανατηφόρων επιδρομών του Ισραήλ και της πολιορκίας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Αφού χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ως τρομοκρατική ενέργεια, υπογράμμισε ότι το γεγονός αυτό «δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν από τον βομβαρδισμό άμαχου πληθυσμού στη Γάζα που δεν έχει πού να πάει, δεν έχει πρόσβαση σε τροφή ή νερό, δεν υπάρχει δυνατότητα εκκένωσης, ούτε καν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διασχίσει τα σύνορα για να αναζητήσει καταφύγιο».

Υπενθύμισε ότι η Λωρίδα της Γάζας έχει πληθυσμό περίπου 2 εκατ. ανθρώπων (οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά). Όπως τόνισε, «η άρνηση βοήθειας, καυσίμων και νερού τιμωρεί συλλογικά έναν λαό. Η ανθρωπότητα απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός. Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών –και οι ζωές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως– έχουν εξίσου σημασία».
Πρόσθεσε ότι έχει κάνει δωρεά σε οργανώσεις ιατρικής βοήθειας και ότι η ίδια επέλεξε να υποστηρίξει το έργο των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Διεθνής Αμνηστία: Σε πρωτοφανή κίνδυνο οι άμαχοι της Γάζας

Ακόμα μία έκκληση απευθύνει η Διεθνής Αμνηστία, τη στιγμή που το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, η, ανώτερη διευθύντρια Έρευνας, Συνηγορίας, Πολιτικής και Εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας, απαντώντας στις αναφορές για πλήρη διακοπή των επικοινωνιών στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε τα εξής:

«Οι Παλαιστίνιοι πολίτες είναι ήδη πολιορκημένοι στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας και τώρα είναι επίσης παγιδευμένοι σε ένα πλήρες μπλακάουτ επικοινωνιών, με τα δεδομένα από τα δίκτυα παρακολούθησης του διαδικτύου να αναφέρουν ότι τα σήματα καταρρέουν ραγδαία, καθώς οι αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές φέρονται να εντείνονται, ιδίως στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας. Καλούμε το Ισραήλ να θέσει άμεσα τέρμα στις αδιάκριτες και δυσανάλογες επιθέσεις που έχουν ήδη σκοτώσει και βλάψει τόσο πολλούς αμάχους, ανάμεσα στους οποίους πάνω από 3.000 παιδιά. Οι υποδομές του διαδικτύου και των τηλεπικοινωνιών πρέπει επίσης να αποκατασταθούν κατεπειγόντως, ώστε να επιτραπούν οι επιχειρήσεις διάσωσης εν μέσω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών που σφυροκοπούν την περιοχή και των επεκτεινόμενων χερσαίων επιχειρήσεων.»




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot