FOLLOW US: facebook twitter

Εκκενώθηκαν σπίτια στους Μύλους Φαναρίου: Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Ανδρίτσαινας μετά από κατολίσθηση

Ημερομηνία: 28-01-2019 | Συντάκτης:

Συναγερμός έχει σημάνει στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μετά τη σοβαρή κατολίσθηση βράχων που συνέβη το απόγευμα τους Σαββάτου, στον οικισμό Μύλοι Φαναρίου Ανδρίτσαινας.
Mεγάλοι βράχοι κύλησαν από την πλαγιά έπεσαν στο δρόμο και σύμφωνα με πληροφορίες απειλήθηκαν δύο σπίτια, καθώς σταμάτησαν την πορεία τους πολύ κοντά  τους.  Άμεσα δόθηκε η εντολή εκκένωσης των δύο σπιτιών, ενώ σε επαγρύπνηση βρίσκεται όλος ο οικισμός για την εξέλιξη του φαινομένου.

Οι κάτοικοι των δύο σπιτιών μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν έως ότου εξεταστεί η κατάσταση στον οικισμό, από γεωλόγους που ήδη έχουν ενημερωθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή.

Σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος μετά την επίσκεψη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηλείας που αντιμετωπίζουν γενικότερα προβλήματα από τον καιρό όπως η Καλλιθέα, το Κεραμίδι, τα Μυρώνια, οι Μύλοι, η Ανδρίτσαινα, η Λυνίσταινα, τα Πετράλωνα και η Φιγαλεία “ τόνισε ότι «θέλω να επιστήσω τη προσοχή λόγω των συχνών κατολισθητικών φαινομένων ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν τις τελευταίες μέρες το νομό μας. Προσπάθειες καταβάλλονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και τις Δημοτικές αρχές προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές. Δυστυχώς τα φαινόμενα παραμένουν ακόμα εν εξελίξει γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος