FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση στον Πολυχώρο της Αμαλιάδας: Βραδιά παράδοσης από τα χορευτικά του δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 20-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Mία ξεχωριστή βραδιά – ύμνος στην παράδοσή μας, γεμάτη με χρώματα και μουσικές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στον  Πολυχώρο Πολιτισμού του δήμου Ήλιδας, σε μια βραδιά που διοργάνωσε το Τμήμα Παραδοσιακού χορού του δήμου Ήλιδας.

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του Τμήματος, η οποία φέτος δεν πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κουρούτας και την Σκακιέρα στην πλατεία Λαζαράκη και μεταφέρθηκε στο αμφιθέατρο του Πολυχώρου.

Εκεί, οι μικροί και οι μεγάλοι χορευτές των παιδικών και ενηλίκων τμημάτων ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Οι ήχοι γέμισαν το χώρο και η παράδοση ζωντάνεψε μέσα από τις φιγούρες και το ρυθμό που έδωσαν οι χορευτές. Την αρχή έκαναν τα παιδιά τμήματα και ακολούθησαν οι ενήλικες σε μία βραδιά που αποζημίωσε στο έπακρο το κοινό και καταχειροκροτήθηκε θερμά από τους θεατές.

Εκτός από τα βήματα και τις φιγούρες, οι χορευτές εντυπωσίασαν και με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και όλοι μαζί, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους που καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς τους δίδαξαν με υπομονή και μεράκι και μετέφεραν τις γνώσεις τους, έφτασαν σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος