Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Πολυτεχνείο την Κυριακή 17/11 από την ΕΛΜΕ Ηλείας
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”100301″ img_size=”full”][vc_column_text]
Λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν μπορεί να ανοίξει δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον
Εκδήλωση, μνήμης και τιμής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, πραγματοποιεί την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, η ΕΛΜΕ Ηλείας ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.
Στο κάλεσμα της η ΕΛΜΕ Ηλείας, αναφέρει: «Παρά τα 46 χρόνια που πέρασαν, μένουν χαραγμένα στη μνήμη, όπως ήταν χαραγμένα και στους τοίχους του Πολυτεχνείου τα συνθήματα της εξέγερσης «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «Απόψε πεθαίνει ο φασισμός», «Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ».
Τιμούμε τους χιλιάδες αγωνιστές, επώνυμους και ανώνυμους, που σε όλη τη διάρκεια της Χούντας πάλεψαν ανυποχώρητα και χωρίς να υπολογίσουν προσωπικό κόστος.
Απέναντι σε αυτούς έχουμε χρέος να σταθούμε και να συνεχίσουμε τους αγώνες τους, ειδικά σήμερα, που η φωτιά του πολέμου έχει ανάψει για τα καλά στην περιοχή μας.
Δεν θέλουμε τα παιδιά μας, ούτε και τα παιδιά των γειτονικών λαών, να ζουν υπό την «προστασία» των στρατιωτικών βάσεων και των πυρηνικών όπλων.
Ο Νοέμβρης του ’73, τα οράματα, οι στόχοι και οι διεκδικήσεις του, ήταν ένας κρίκος στην αλυσίδα των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού και της νεολαίας. Σε αυτή την αλυσίδα καλούμαστε σήμερα εμείς να προσθέσουμε έναν ακόμα κρίκο στην ίδια κατεύθυνση: της απελευθέρωσης του λαού από ντόπιους και ξένους καταπιεστές.
Παρά τη συνειδητή προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να αλλοιωθούν και να νοθευτούν τα μηνύματα του Νοέμβρη του ’73 ώστε να καταστούν ακίνδυνα και χωρίς προεκτάσεις στην πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο λαός μας, η διεκδίκηση για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία δεν συμβαδίζει με τα μνημόνια και τους «θεσμούς», τα ματωμένα «πλεονάσματα» και τα «κοινωνικά μερίσματα», με την εκπαίδευση που δείχνει την πλάτη της σε χιλιάδες μαθητές και χρόνο με το χρόνο γίνεται οικονομικός βραχνάς για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Το πραγματικό νόημα της εξέγερσης ενοχλεί όσους θέλουν να μετατρέψουν την επέτειο του Πολυτεχνείου σε μία αποστειρωμένη επετειακή γιορτή που τα αιτήματά της δε συνδέονται με τη σημερινή πραγματικότητα και όπου οι εξεγέρσεις και ο αγώνας ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι την ιστορία την γράφουν οι λαοί».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]