FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση με τους δημιουργούς του κόμικ «Ο Ζητιάνος» του Ανδρέα Καρκαβίτσα το Σάββατο 11/01 στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 08-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Πρόσφατα κυκλοφόρησε με τη μορφή κόμικ, από τον δημιουργό Kanello Cob, η νουβέλα ο Ζητιάνος του Ανδρέα Καρκαβίτσα. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που έχει τύχει μεγάλης αποδοχής και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές! Ο Kanellos Cob μετέτρεψε την σκοτεινή νουβέλα του 1897 σε ένα αριστουργηματικό graphic novel που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Polaris.

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στις 7.30 το βράδυ, ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών θα έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει, σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αντικείμενο το κόμικ ο Ζητιάνος, τους δημιουργούς Kanello Cob, Γιώργο Γούση, Γιάννη Ράγκο. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ευγενία Αδαμοπούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά.

Όπως επισημαίνει ο δημιουργός του συγκριμένου κομικ Kanelloς Cob «Ο Ζητιάνος, είναι ένα πολιτικό παραμύθι που αντικατοπτρίζει όλα τα σκοτεινά σημεία μιας μικρής κοινωνίας, όπου δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί, παρά μόνο άνθρωποι που πρέπει να επιβιώσουν. Σε όλο το διήγημα συμπαθείς και αντιπαθείς τους χαρακτήρες. Ακόμα και τον Ζητιάνο που είναι η προσωποποίηση του “κακού”. Ο Καρκαβίτσας καυτηριάζει, πολλές φορές με χιούμορ, τη δομή των κοινωνικών τάξεων και τη σχέση της εξουσίας με το άτομο. Η ιστορία εξελίσσεται σε μία αγροτική, σχεδόν φεουδαρχική κοινωνία (με τα κατάλοιπα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας) η οποία αλλάζει σε μία βιομηχανοποιημένη και καπιταλιστική κοινωνία. Ήταν από τα πρώτα νατουραλιστικά ελληνικά διηγήματα που διακρίνεται για την καυστικότητα με την οποία, ο Καρκαβίτσας, έκρινε τα κακώς κείμενα της εποχής του. Αυτά τα στοιχεία καθώς και οι απίστευτες περιγραφές τις ελληνικής υπαίθρου, που ήταν έμπνευση για το εικονογραφικό κομμάτι, με ώθησαν να διηγηθώ αυτή την ιστορία.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia