FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση με Ντόρα και Νίνα Κασιμάτη στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:

-Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Νερού

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στην Αρχαία Ολυμπία θα συνεδριάσει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η Υποεπιτροπή Πολιτισμού, Πολυμορφίας & Κληρονομιάς της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, έπειτα από πρωτοβουλία της επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και η θεματική της θα είναι «Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Νερού».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα αναλυθεί η σύνδεση του νερού ως πρώτιστου στοιχείου της Γης με τη μυθολογία, την αρχαία ιστορία, την υδραυλική μηχανική και η επίδρασή του από τους πρώτους χρόνους της ανθρωπότητας σε όλες τις τέχνες, αλλά και η συσχέτιση με το παγκόσμιο πρόβλημα της κλιματική κρίσης.

Τοποθετήσεις στη συνεδρίαση θα γίνουν αρχικά από την Ντόρα Μπακογιάννη, την Νίνα Κασιμάτη, που είναι η πρόεδρος της Υποεπιτροπής, και τη Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη, γενική γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Ντόρα Μπακογιάννη
Νίνα Κασιμάτη

Συντονισμό στο κυρίως μέρος της συνεδρίασης θα κάνει η βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, η οποία είναι μέλος και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστήμης, Παιδείας και ΜΜΕ της PACE.

Επιστημονικές εισηγήσεις θα γίνουν από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Νερού του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πέτρο Βαρελίδη, από την ομότιμη καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, τον Ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλη Λαμπρινουδάκη, και τον Καθηγητή και Διευθυντή Εργαστηρίου Υδραυλικής Μηχανικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιο Δήμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος