FOLLOW US: facebook twitter

Εισαγωγή με κάτω από 10.000 μόρια για πάνω από 170 Τμήματα

Ημερομηνία: 15-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69637″ img_size=”full”][vc_column_text]Γράφει ο Χρήστος Κάτσικας

Πτώση των βάσεων στα χαμηλόβαθμα, σταθερότητα και μικρή άνοδος στα υψηλόβαθμα δείχνει η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων των φετινών υποψηφίων των Γενικών Λυκείων.

Στη φετινή εκτίμηση της κίνησης των βάσεων εισαγωγής οφείλουμε να πάρουμε υπόψη ορισμένους νέους «διαταρακτικούς» παράγοντες, όπως είναι η απουσία συντελεστή βαρύτητας, αντίθετα από πέρσι (μια αλλαγή που διαμορφώνει όρους ανόδου των βάσεων κυρίως των χαμηλόβαθμων σχολών), καθώς και το γεγονός ότι στη φετινή επιλογή τμημάτων θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τόσο οι οικονομικές δυσκολίες λόγω κορονοϊού που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες. Ας δούμε τα στοιχεία που διαμορφώνουν το νέο πεδίο των βάσεων εισαγωγής:

Πέντε παρατηρήσεις

  1. Πτώση των βάσεων εισαγωγής στην πλειονότητα των Τμημάτων αλλά και σε πολλά περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα «δείχνει» η πρώτη ανάγνωση των φετινών στατιστικών βαθμολογικών στοιχείων και η σύγκρισή τους με τα αντίστοιχα περσινά.
  2. Η πτώση των βάσεων στα περισσότερα Τμήματα θα είναι μικρή και όχι «εκρηκτική», κοντολογίς της τάξης των 50-250 μορίων.
  3. Ο αριθμός των Τμημάτων που θα έχουν άνοδο των βάσεων εισαγωγής τους σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο δεν θα σχηματίζουν παρά μικρές «αποικίες» σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο, κάπως μεγαλύτερες στο Πεδίο των Θετικών Επιστημών και στο Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής και μικρότερες στο Πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών και των Επιστημών Υγείας.
  4. Η πτώση θα είναι μεγαλύτερη στα χαμηλόβαθμα και μεσαίας βαθμολογίας Τμήματα των Περιφερειακών Πανεπιστημίων και μικρότερη στα Τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αρκετά από τα οποία, ιδιαίτερα τα μεσαίας και υψηλής βαθμολογίας, θα κινηθούν είτε στα ίδια επίπεδα με πέρσι είτε ακόμη και με μικρές αυξομειώσεις.
  5. Πάνω από 170 Τμήματα (τα περισσότερα του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου) θα έχουν βάση εισαγωγής λιγότερο από 10.000 μόρια.

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot