FOLLOW US: facebook twitter

Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου: Κατέκτησε δυο βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς

Ημερομηνία: 20-06-2024 | Συντάκτης:

Δυο βραβεία, σε αντίστοιχους Πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς, απέσπασε το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεχώρισαν για τις δράσεις και τα έργα τους.

Συγκεκριμένα, κέρδισαν το 2ο βραβείο (silver ) στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό “EDUCATION LEADERS AWARDS 2024” με τη δράση συνεργασίας «Φροντίζω το πάρκο της γειτονιάς μου».

Πρόκειται για μια βιωματική δράση που υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022 με στόχο την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της ανάπτυξης συνεργατικών τεχνικών σε μια προσπάθεια ανάδειξης του πολυδιάστατου ρόλου του σχολείου ως δημιουργική κοινότητα μάθησης. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και της προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου, Πολυξένης Σαπουνά ήρθαν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, μυήθηκαν στον εθελοντισμό και την προσφορά και μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά ένα παρκάκι σε μια μικρή… όαση.

Ακόμα όμως ένα βραβείο προστέθηκε στο σχολείο και αφορούσε την 2η διάκριση στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό: Βravo Schools 2024 στην κατηγορία « Συνεργασίες για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με τη δράση: Φροντίζω για την προστασία των αδέσποτων ζώων της πόλης μου». Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου και τη φιλοζωική Οργάνωση «Αδέσποτες Πατούσες» με την ευγενική συμβολή του επαγγελματία της πόλης κ.Τζανετή. Οι μικροί μαθητές φιλοτέχνησαν τρία σπιτάκια για τους αδέσποτους φίλους μας, τα δώρισαν στο Δήμο Πύργου ο οποίος τη σειρά του θα φροντίσει να τοποθετηθούν εμφανή σημεία της πόλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot