FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Πύργου: 52 μαθητές και 18 εκπαιδευτικοί συνωστίζονται εν μέσω πανδημίας σε αίθουσες-κουτιά

Ημερομηνία: 25-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιεύουν οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πύργου, καταγγέλλοντας ότι 52 μαθητές και 18 εκπαιδευτικοί συνωστίζονται σε αρκετά τμήματα μαζί σε πολύ μικρές αίθουσες εν μέσω πανδημίας χωρίς να μπορούν λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών να τηρήσουν τα απαραίτητα υγειoνομικά μέτρα προφύλαξης για τον covid19. Το αποτέλεσμα είναι να αναγκαστούν να «επιτάξουν» ακόμα και το Γυμναστήριο για χρήση αίθουσας μαθημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Γι αυτό και απαιτούν να απαντήσουν οι αρμόδιοι φορείς και ο δήμος Πύργου στα δεκάδες έγγραφα που κατά καιρούς έχουν στείλει για να εξασφαλιστεί η υγεία και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.  Να σημειώσουμε ότι το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Πύργου λειτουργεί με την εξής δομή: – Τετραετές Γυμνάσιο – Τετραετές Επαγγελματικό Λύκειο που ακολουθεί τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του εσπερινού επαγγελματικού λυκείου – & έτος μαθητείας.

Ειδικότερα η ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας του ΕΝ. Ε.Ε ΓΥ- Λ έχει ως εξής:

«Μόνιμοι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές από κάθε μεριά της Ελλάδας, κουβαλώντας ο καθένας μας διαφορετικές εμπειρίες από διαφορετικά σχολικά πλαίσια, στελεχώσαμε το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πύργου για αυτή τη σχολική χρονιά. Ωστόσο, ο φόβος όλων μας ήταν κοινός αντικρίζοντας τις ελλιπείς κτηριακές υποδομές της σχολικής μονάδας μας.

Πενήντα δύο μαθητές και δεκαοχτώ εκπαιδευτικοί συνωστιζόμαστε σε πέντε μικρές αίθουσες. Εν μέσω πανδημίας COVID-19, καλούμαστε να ακολουθήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ασφάλεια των μαθητών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι μαθητές μας ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολία με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και τη χρήση μάσκας.

Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα, όταν τρία διαφορετικά τμήματα και τρεις καθηγητές διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου συνυπάρχουμε και συνωστιζόμαστε σε μία αίθουσα των 15 τ.μ.;

Προκειμένου να γίνει αποσυμφόρηση των αιθουσών, όπως δόθηκε και η αντίστοιχη οδηγία από την Υπουργό Παιδείας, “επιτάξαμε” και τo γυμναστήριο. Η αίθουσα του γυμναστηρίου είναι εξοπλισμένη με όργανα για την ειδική Φυσική Αγωγή, άκρως απαραίτητα για την κιναισθητική ανάπτυξη των μαθητών και χρησιμοποιείται και ως αίθουσα φυσιοθεραπευτηρίου. Το Γυμναστήριο λοιπόν, μετατράπηκε και αυτό σε αίθουσα, όπου συνωστίζονται τρία τμήματα (χωρίς θρανία)με τρεις διαφορετικούς εκπαιδευτικούς, χωρίς φυσικά να μπορούν να τηρηθούν τα βασικά μέτρα ασφαλείας.

Μέσα σε ένα γραφείο των 15 τ.μ. συνωστιζόμαστε η διεύθυνση, η κοινωνική λειτουργός, η ψυχολόγος, η νοσηλεύτρια, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και οι υπόλοιποι διδάσκοντες, αφού λειτουργεί και ως  γραφείο  διδασκόντων.

Όταν ο καιρός δε θα το επιτρέπει,  ο προαυλισμός των μαθητών δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, λόγω έλλειψης στεγάστρου, με αποτέλεσμα οι μαθητές  να είναι αναγκασμένοι  να εισέλθουν στις τάξεις τους, να βγάλουν τις μάσκες τους  για να φάνε το δεκατιανό τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το σχολείο δεν πληρούσε τις υποδομές για αυτό τον αριθμό των παιδιών ακόμα και πριν από την πανδημίαCOVID-19. Πόσο μάλλον τώρα που βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Εννοείται πως δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος ώστε να απομονωθεί πιθανό κρούσμα. Η έλλειψη κτηριακών υποδομών του σχολείου μας έχει γνωστοποιηθεί με σχετικά έγγραφα επανειλημμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου.

Το διδακτικό μας έργο δυσχεραίνεται!

Η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών όλων μας είναι σημαντική!

Σε ένα πιθανό κλείσιμο του σχολείου, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους μαθητές μας, ούτε μπορεί να αντικαταστήσει την καθοδηγούμενη, δια ζώσης και εξατομικευμένη διδασκαλία.

Περιμένουμε από τους αρμόδιους φορείς απαντήσεις στα σχετικά έγγραφα που έχουν αποσταλεί και ζητάμε τη στήριξη όλων των αρμόδιων φορέων για την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων, κάτι που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία που δικαιούμαστε και να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της σχολικής μονάδας άμεσα.

Οι εκπαιδευτικοί,

το ειδικό βοηθητικό προσωπικό,

το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Πύργου.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος