FOLLOW US: facebook twitter

Οφειλόμενη τιμή στον πρωτεργάτη της Τριανταφυλλιάς: Ειδική αναφορά από τον Μάκη Μπαλαούρα στον αείμνηστο Τάκη Αντωνόπουλο

Ημερομηνία: 14-03-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”41314″ img_size=”full”][vc_column_text]Ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Τάκη Αντωνόπουλο- πατέρα του δικηγόρου Θοδωρή Αντωνόπουλου- που υπήρξε πρωτοπόρος και πρωτεργάτης επί σειρά ετών ως δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος αγωνιζόμενος για το θέμα της Τριανταφυλλιάς, έκανε κατά την διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων στην Αμαλιάδα για το μεγάλο έργο του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων, ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας.

Μια οφειλόμενη απόδοση τιμής σε έναν περιβαλλοντικά ευσυνείδητο άνθρωπο και οραματιστή,  που αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηλείας και έστω και αργά, ήρθε η δικαίωση. O  Τάκης θα μπορεί να χαμογελά πλέον από εκεί ψηλά γιατί επιτέλους ο νομός μας έδωσε λύση στη βάσανο των σκουπιδιών και οι  αγώνες έστω και αργά, δικαιώνονται. Όλοι θα τον θυμούνται σε κάθε σύσκεψη αυτοδιοικητική και σε κάθε επίσκεψη υπουργού, ακόμα και όταν είχε αφήσει τα έδρανα της αυτοδιοίκησης να ανακινεί το θέμα των σκουπιδιών και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να γίνουν τα πρώτα έργα διαμόρφωσης ΧΥΤΑ στην Τριανταφυλλιά, τρέχοντας με τους φακέλους ανά χείρας που πιστοποιούσαν τις τεκμηριωμένες θέσεις και τα επιχειρήματά του. Γιατί ήταν όντως εκείνος που αγωνίστηκε με πείσμα μέχρις εσχάτων, μακριά από ίντριγκες, συμφέροντα και «συμμαχίες»,  προσπαθώντας ακόμα και την λειτουργία του ΧΥΤΥ, να πείσει για την ορθότητας της άποψης δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή, ακριβώς γιατί έβλεπε μπροστά.

Κι όλα αυτά, σε μια εποχή όπου οι τοπικισμοί και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δήμων Πύργου και Αμαλιάδας – με αιχμή του δόρατος κυρίως το Μεσολογγάκι και το Νοσοκομείο- βρίσκονταν σε όξυνση, μα ο ίδιος πάντα ονειρεύονταν την αποκατάσταση των σχέσεων τους και την επικύρωση της ‘εκεχειρίας’ μεταξύ των δύο δήμων. Και αυτή ήρθε βεβαίως πολύ αργότερα, γιατί οι «πληγές» θέλουν χρόνο για να κλείσουν και κυρίως ανθρώπους για να παλέψουν γι αυτό.

Έτσι, η Τριανταφυλλιά, όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο Τάκης Αντωνόπουλος, έγινε κοινός τόπος συνάντησης δύο δήμων που κινούνταν άλλοτε σε πολεμικό κλίμα και σήμερα ομονόησαν και το σπουδαιότερο έδωσε τη λύση στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού, που τόσο πλήγωσε την Ηλεία. Και οι αλήθειες όσα χρόνια και να περάσουν, πρέπει κάποτε να λέγονται, γιατί οι άνθρωποι μπορεί να φεύγουν, αλλά οι συνέπειες των πράξεών τους είναι εδώ και πάντα τους ακολουθούν…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot