FOLLOW US: facebook twitter

Έγκριση με «κούρεμα» για την πυροπροστασία

Ημερομηνία: 02-07-2024 | Συντάκτης:

Μόλις 170.000€ πήρε ο δήμος Πύργου από τις 400.000€ που ζητούσε

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Πετσοκομμένη» χρηματοδότηση θα λάβει ο δήμος Πύργου για την ενίσχυση της πυροπροστασίας των κατοικημένων περιοχών, καθώς το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε μόλις 170.000 ευρώ από τις συνολικά 400.000 ευρώ που ζητούσε ο δήμος με το τεχνικό δελτίο που υπέβαλε στις 20 Ιουνίου, όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο που δημοσιεύτηκε χθες.

Η χρηματοδότηση αφορά  τη δημιουργία περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών και προέρχεται από το πρόγραμμα Προστασίας και Αναβάθμισης Δασών 2024 του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Πύργου είχε υποβάλει τεχνικό δελτίο στο Πράσινο Ταμείο με πρόβλεψη καθαρισμού και απομάκρυνσης βλάστησης και προϊόντων δασικής βιομάζας στις κοινότητες Αγίας Άννας, Ωλένης, Λατζοΐου, Πεύκης, Κλινδιά, Κουτσοχέρας, Αλφειούσας, Επιταλίου, Λαστεΐκων, Αμπελώνα, Αγίου Γεωργίου, Πρασίνου, καθώς και στο Αλσύλλιο Πυργί Αγίου Ηλία, στη Μονή Φραγκοπηδήματος, στο Κατακολο και στον παραλιακό οικισμό της Σπιάτζας.

Ανάλογη είναι η μεταχείριση και στους άλλους δήμους της Ηλείας, αφού όλοι όσοι έχουν λάβει έγκριση της πρότασή τους αλλά με λιγότερα ποσά από αυτά που είχαν ζητήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot