FOLLOW US: facebook twitter

Εγκέφαλος… τόσο Μικρός, τόσο Μέγας: Το Σάββατο 20 Απριλίου η ημερίδα για τον εγκέφαλο στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Ημερομηνία: 18-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”86927″ img_size=”full”][vc_column_text]Η σχολική ημερίδα «Εγκέφαλος… τόσο Μικρός, τόσο Μέγας» πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά στον Πύργο με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Ηλείας, το Σάββατο στις 10 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης. Η σπουδαία αυτή ημερίδα,  που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» η οποία αποτελεί  μία διεθνή εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος και  συντονίζεται από την European Dana Alliance for the Brain, την Federation of European Neuroscience Societies, την International Brain Research Organization, διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τα συμμετέχοντα σχολεία. Παράλληλα, εντάσσεται όπως κάθε χρόνο στη δράση του Πανεπιστημίου Πατρών «τα Σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο» ενώ υποστηρίζεται από τη «Βραδιά του Ερευνητή» και το 1ο Γυμνάσιο Πύργου.

Ψυχή της διοργάνωσης, που αναλαμβάνει κάθε χρόνο το συντονισμό της εκδήλωσης, είναι η κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και μέλος της European Dana Alliance for the Brain.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τόσο ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος όσο και η αν. Καθηγήτρια κ. Μαργαρίτη, απεύθυναν κάλεσμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία του Πύργου να παρακολουθήσουν την σπουδαία αυτή ημερίδα, θαυμάζοντας από κοντά όλα όσα έχουν ετοιμάσει οι μαθητές.

Η κ. Μαργαρίτη, εξέφρασε επίσης τη χαρά και τη συγκίνηση της που κάθε χρόνο αυτή η εκδήλωση επαυξάνει ενώ μίλησε και για τη σημαντικότητα του εγκεφάλου, του πιο πολύπλοκου οργάνου που έχει χαρακτηριστεί όπως είπε η κορωνίδα της βιολογικής εξέλιξης υποστηρίζοντας ότι ο πολιτισμός του ανθρώπου ακολουθεί την εξέλιξη του εγκεφάλου. «Σας καλώ λοιπόν, να είστε εκεί, να απολαύσετε τα θέματα των μαθητών. Όσο περισσότερο γνωρίζουμε τις λειτουργίες του εγκεφάλου θα βοηθήσουμε να αλλάξει η ηθική των κοινωνιών…».

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι: ΓΕΛ Λάλα « Μνήμη – H ταυτότητά μας», 1ο  ΓΕΛ Αμαλιάδας «Ο ύπνος, το όνειρο… και το σχολείο, 1ο Γυμν. Πύργου «Ουσίες κι οινοπνεύματα κι άρχισαν να ξεντύνονται μες στο μυαλό τα πνεύματα»,  4ο Γυμν. Πύργου «Το  κάψαμε !», Γυμν. Γουμέρου «Κι αν ήσουν εσύ ;», Γυμν. Καράτουλα «Οι λειτουργίες του εγκεφάλου μέσα από  κείμενα του Ομήρου», 5ο Δημ. Αμαλιάδας «Ένας ξεχωριστός κύκλος» και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου «Τα χρωματιστά μπαλόνια».

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των συμμετεχόντων Σχολείων.

Στην οργάνωση συμμετείχαν: Η Yποψ.  Διδ. Ατσοπάρδη Κορίνα, Τμ. Φαρμακευτιικής Παν. Πατρών, η Mεταπτ.  Φοιτ.   Δημητρίου Χριστίνα  & οι φοιτήτριες/ές του Τμ. Βιολογίας Παν. Πατρών: Δημητρακόπουλος Δημήτρης, Καΐρης Στέφανος, Κακκογιάννης Δημήτρης, Μαγκαφά  Σταυρούλα και  Παυλοπούλου Μαρία – Γεωργία.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot