FOLLOW US: facebook twitter

Εγκέφαλος, ο ενορχηστρωτής της ζωής μας…: Εντυπωσίασε η σχολική ημερίδα για τον εγκέφαλο που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο

Ημερομηνία: 22-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
4ο γυμνάσιο
-Συγκίνησε και πάλι το ΕΕΕΕΚ Πύργου με το θεατρικό τους δρώμενο «τα χρωματιστά μπαλόνια» για την έκφραση των συναισθημάτων

Την σημαντικότητα του εγκεφάλου, του πιο πολύπλοκου οργάνου του ανθρώπινου σώματος που έχει χαρακτηριστεί ως η κορωνίδα της βιολογικής εξέλιξης, ανάδειξε για μια ακόμα φορά μέσα από τις εξαιρετικές εργασίες και παρουσιάσεις 8 συνολικά σχολείων της Ηλείας, η σχολική ημερίδα «Εγκέφαλος… τόσο Μικρός, τόσο Μέγας» που πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά το Σάββατο το πρωί, στο χώρο του 1ου γυμνασίου Πύργου και η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός. Την ημερίδα παρακολούθησαν  πολλοί μαθητές από διάφορα σχολεία της Ηλείας, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Ψυχή της διοργάνωσης, που αναλαμβάνει κάθε χρόνο το συντονισμό της εκδήλωσης, ήταν η κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες και μέλος της European Dana Alliance for the Brain, που  πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός διεθνούς πλαισίου «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τα συμμετέχοντα σχολεία.

Η κ. Μαργαρίτη ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για την άριστη συνεργασία που είχαν και για τα θέματα που «εδούλεψαν» για να παρουσιάσουν σε σχέση με τον εγκέφαλο, όπως και τον Δ.ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Β. Δημητρέλλο που στηρίζει πάντα αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα ημερίδα. Στην συνέχεια τόνισε ότι ο εγκέφαλος αν και είναι ένα τόσο μικρό όργανο, μέσα από την πολυπλοκότητά του γίνεται τόσο μα τόσο μεγάλο. Όσον αφορά την συμμετοχή των σχολείων της Ηλείας επισήμανε ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν αγαπήσει πολύ αυτό το θεσμό και προσπαθούν να δίνουν κάθε φορά τον καλύτερο εαυτό τους με τα έργα τους και τις παρουσιάσεις τους, απόδειξη ότι φέτος συμμετέχει διπλάσιος αριθμός σχολείων από πέρυσι. . Αναφερόμενη στην σκοπιμότητα διοργάνωσης αυτής της εβδομάδας για τον εγκέφαλο τόνισε υπογράμμισε ότι όσο περισσότερος κόσμος και ειδικά οι μαθητές μάθουν για τις λειτουργίες του, αυτό θα τους επηρεάσει σε όλη τους τη ζωή, γιατί ο εγκέφαλος είναι ο ενορχηστρωτής της ζωής μας. Οι παρουσιάσεις των μαθητών αφορούσαν τις λειτουργίες του εγκεφάλου που αφορούν, το στρες, το άγχος, τη μάθηση, τα συναισθήματα, την μνήμη, τον εθισμό κλπ και η κ. Μαργαρίτη, πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας και σημείωσε ότι  η κοινωνία μπορεί να αλλάξει μόνο με την γνώση.

Καράτουλα

Από την πλευρά του  Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος επισήμανε ότι πράγματι γίνεται μια πολύ σπουδαία δουλειά σε ότι αφορά τον εγκέφαλο μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ο ίδιος έμεινε έκπληκτος από τα όσα ενδιαφέροντα παρουσίασαν οι μαθητές. Εξήρε ωστόσο την συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ Πύργου τονίζοντας ότι οι μαθητές και οι καθηγητές τους ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας μια πολύ δύσκολη προσπάθεια και για μια ακόμα φορά προκάλεσαν συγκίνηση και εντυπωσίασαν με την παρουσία τους.

Λάλα

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το: ΓΕΛ Λάλα « Μνήμη – H ταυτότητά μας», 1ο  ΓΕΛ Αμαλιάδας «Ο ύπνος, το όνειρο… και το σχολείο, 1ο Γυμν. Πύργου «Ουσίες κι οινοπνεύματα κι άρχισαν να ξεντύνονται μες στο μυαλό τα πνεύματα»,  4ο Γυμν. Πύργου «Το  κάψαμε !», Γυμν. Γουμέρου «Κι αν ήσουν εσύ ;», Γυμν. Καράτουλα «Οι λειτουργίες του εγκεφάλου μέσα από  κείμενα του Ομήρου», 5ο Δημ. Αμαλιάδας «Ένας ξεχωριστός κύκλος» και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου με «Τα χρωματιστά μπαλόνια».

EEEK Πύργου

Ένα θεατρικό δρώμενο για την έκφραση των συναισθημάτων που οφείλουμε να πούμε ότι για άλλη μια φορά συγκίνησε με την παρουσία του και έκλεψε την παράσταση, αφού οι μαθητές μαζι με τους καθηγητές τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους γεμίζοντας τη σκηνή με χρώματα, συναισθήματα, μουσική και κίνηση και φυσικά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ημερίδα υποστηριζόταν από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των συμμετεχόντων Σχολείων.

Γούμερο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot