FOLLOW US: facebook twitter

«Ο χώρος, ο χρόνος, το πεδίο και το χρώμα»: Εγκαινιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου η έκθεση του εικαστικού Κώστα Σπυρόπουλου

Ημερομηνία: 19-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ) πραγματοποιεί το Σάββατο 20 Απριλίου, ώρα 8.00 μ.μ. τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο:  «Ο χώρος,  ο χρόνος, το πεδίο και το χρώμα», στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ κ. Νικόλαος Λαϊνόπουλος επισήμανε ότι με την πρωτοβουλία αυτή, η αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου,  γεμίζει με έντονα χρώματα και σχήματα, αφηγήσεις καθημερινότητας με κριτική διάθεση για τον καταναλωτισμό και την εμπορευματοποίηση της τέχνης, με σχολιασμούς και ανησυχίες για την πραγματικότητα και τη μαζική κουλτούρα.

«Αποτελεί τιμή για την πόλη του Πύργου, η φιλοξενία, για ένα περίπου μήνα, της έκθεσης ζωγραφικής με έργα του σημαντικού Έλληνα εικαστικού και ταυτοχρόνως του διαπρεπούς επιστήμονα,  Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών,  Κώστα Σπυρόπουλου» τόνισε.

Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι ο ζωγράφος που βλέπει την τέχνη του σαν προσπάθεια αποδόμησης κάθε σχεδίου, κάθε γραμμής και κάθε χρώματος που στήριζαν μέχρι τώρα την αιματοβαμμένη αντιανθρωπιστική ιστορία ενάντια στην «αρχή της ελπίδας» κινείται στον χώρο της αμφισβήτησης των graffiti και της Pop – Art. «Δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι είναι διχασμένος αναζητώντας ελληνική ταυτότητα και ότι δεν έχει καταλήξει αν εμείς οι Έλληνες είμαστε συνέχεια της Ελληνορωμαϊκής οικουμένης, ένας κοσμοπολίτικος πολιτισμός που χαρακτηρίζεται από πλούσια γλώσσα και εικαστική παρακαταθήκη, ή είμαστε απλώς ένα περιφερειακό αποκύημα των ιδεών του δυτικού Διαφωτισμού, ένα μετα – αποικιακό έθνος. Επειδή το σήμερα έρχεται από το χθες και το αύριο βγαίνει από το παρελθόν, πρέπει καινούριες αισθητικές αξίες να γίνουν παρελθόν για να γεννηθεί ένα καινούριο μέλλον». Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της είναι: 10.00-13.00 και 19.00-21.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος