FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαινιάζεται την Κυριακή στην Αρχαία Ολυμπία η Έκθεση ζωγραφικής στην γκαλερί Ορφέας

Ημερομηνία: 13-04-2024 | Συντάκτης:

Αρχαία Ολυμπία: “ΑΛΚΙΒΙAΔΗΣ, το τρομερό παιδί της Ελλάδας”

Η Γκαλερί Ορφέας, στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής “ΑΛΚΙΒΙAΔΗΣ, το τρομερό παιδί της Ελλάδας” του Γάλλου καλλιτέχνη Baudouin Colignon.

Πηγή έμπνευσης για τον Γάλλο εικαστικό, που διετέλεσε Διευθυντής του τμήματος Design στην École Normale Supérieure de Cachan στο Παρίσι, είναι το μυθιστόρημα του Μπάμπη Πλαϊτάκη “ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, η Ελλάδα δεν θα άντεχε…”, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ και στη Γαλλία από τις εκδόσεις L’Harmattan.

Την έκθεση συνθέτουν οκτώ κατακόρυφα έργα μεγάλων διαστάσεων, τα οποία στο πάνω μέρος, έχουν πολύχρωμες εικόνες, που αντιστοιχούν σε σταδιακά στάδια της πορείας του Αλκιβιάδη και στο κάτω μέρος μια σειρά από φωτογραφίες, από ένα σχεδιάγραμμα ανασκαφής, που μας μεταφέρει σε ένα ορυκτό περιβάλλον. Επιπλέον θα εκτεθούν και μια σειρά από μικρότερα έργα – με τις κινήσεις και της χειρονομίες ενός αρχαιολόγου στο χώρο της ανασκαφής – με σινική μελάνι.

Την έκθεση, που συμπίπτει και με την περίοδο της αφής της ολυμπιακής φλόγας, θα προλογίσει ο συγγραφέας Μπάμπης Πλαϊτάκης.

Εγκαίνια: Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα 20:00.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot