FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαινιάστηκε η επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Πύργου

Ημερομηνία: 11-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”86406″ img_size=”full”][vc_column_text]

Γ. Λιατσής: «Δε θα εμπλακώ στην διαδικασία των τοπικών εκλογών»

Εγκαινιάστηκε χθες, παρουσία μαθητών και αρχών του τόπου, η επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πύργου στον Ανθόπυργο.

Μάλιστα, έγινε και το πρώτο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου ενώ αναμένεται να επισκεφθούν το Πάρκο δεκάδες ακόμα σχολεία το επόμενο διάστημα που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για την εκπαίδευση των παιδιών.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.κ. Αθανάσιος και αμέσως μετά ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ανάφερε ότι το Πάρκο ξεκίνησε το 2006 και μετά από μια «θλιβερή παρένθεση» τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία. «Η επαναλειτουργία δεν έγινε από μόνη της. Οι περίοικοι του Ανθόπυργου με εκπρόσωπο τον κ. Μάσσια συμπαραστάθηκαν στη δημοτική αρχή για την επαναλειτουργία του και στην όλη προσπάθεια συνδράμουν η Τροχαία, η Δημοτική Αστυνομία και Εκπαιδευτικοί» είπε ενώ για πολλοστή φορά, αναφέρθηκε στους φωτεινούς σηματοδότες της πόλης, επαναλαμβάνοντας ότι η λειτουργία τους ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και πως ο Δήμος δεν εμπλέκεται ούτε έχει την ευθύνη.

Στο σημείο αυτό, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται στην διαδικασία των τοπικών εκλογών, ανακοινώνοντας επί της ουσίας για πρώτη φορά δημόσια ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου στις προσεχείς εκλογές και ζήτησε από την Περιφέρεια, να παρέμβει άμεσα για την επαναλειτουργία των φαναριών καθώς τα παιδιά δεκάδων σχολείων που θα επισκεφθούν το Πάρκο, θα αποκτήσουν κυκλοφοριακή αγωγή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Παναγιώτης Μουσταφέρης, επισήμανε ότι παραδίδεται το πάρκο στην εντέλεια και μαζί με τροχονόμους και εκπαιδευτικούς θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την κυκλοφοριακή αγωγή που πρέπει να έχει η νεολαία, το άυριο της Ελλάδας.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Ηλιοπούλου εξέφρασε τη χαρά της που ξεκίνησε και πάλι το Πάρκο, τονίζοντας ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά να κάνουν βιωματικά αυτά που διδάσκονται στο σχολείο. «Το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής έχει μπει στο αναλυτικό πρόγραμμα του δημοτικού σχολείου, άρα και η πολιτεία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του θέματος αυτού. Ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον στους δρόμους της πατρίδας μας, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα σχολεία έρχονται με τα παιδιά και ανταποκρίνονται ώστε να εκπαιδεύονται σε συνθήκες ασφαλείς για την κυκλοφοριακή αγωγή. Βεβαίως θα υποστηρίξουμε όλη τη λειτουργία του πάρκου με κάθε τρόπο και θα χαρούμε να έχουμε τα σχολεία και τα παιδιά μας εδώ σε ασφαλείς συνθήκες να μάθουν αυτά που θα χρειαστούν για το μέλλον για να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία στους δρόμους».

Τέλος ο κ. Μάσσιας, αναφέρθηκε στους δυο λόγους που δέχτηκε να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία επισημαίνοντας πως ο πρώτος είναι η αγάπη του προς τα παιδιά ώστε να λάβουν όλες τις απαιτούμενες γνώσεις οδικής κυκλοφορίας και ο δεύτερος, να γίνει το θαυμάσιο αυτό κέντρο σημείο αναφοράς της περιοχής αναβαθμίζοντας την.

Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Λαϊνόπουλος, ο  εκπρόσωπος της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας»  Γιάννης Αργυρόπουλος, η Διοικήτρια της Τροχαίας Πύργου Αικατερίνη Μπόγλου,, ο άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου κ. Σωκράτης Μάσσιας, δημοτικοί αστυνόμοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το δημοτικό σχολείο Επιταλίου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot