FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαίνια στο Παιδιατρικό ιατρείο «κόσμημα» της ΝΜ Κρεστένων

Ημερομηνία: 20-05-2024 | Συντάκτης:

Ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε από το Σωματείο Παιδικού Τραύματος και τη χορηγία της «Mytilineos»

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Το νέο Παιδιατρικό Ιατρείο της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων που ανακαινίστηκε πλήρως απο το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» με την ευγενική χορηγία της εταιρείας “MYTILINEOS Energy & Metals” εγκαινιάστηκε μέσα σε κλίμα χαράς και παρουσία αρχών του τόπου και υγειονομικών του ΓΝ Ηλείας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων και λειτουργεί ως ανάχωμα και βοηθητικά  ως προς την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.

Τον αγιασμό και τα εγκαίνια, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος μίλησε για τη σημασία λειτουργίας του παιδιατρικού ιατρείου στη ΝΜ Κρεστένων και συνεχάρη όλους όσους βοήθησαν για το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ευχαρίστησε τόσο τους δωρητές όσο και την Διοικήτρια για τις προσπάθειες που καταβάλει καθώς και τον Διοικητή του ΓΝ Σπύρο Πολίτη ο οποίος πέραν των καθηκόντων του στη ΝΜ Πύργου ασχολείται και με επιμέρους ζητήματα των άλλων δυο Νοσηλευτικών Μονάδων.

«Στόχος μας είναι σαν Υγειονομική Περιφέρεια συνεχώς να αναπτύσσουμε όλες τις μονάδες. Όπως είδατε όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας όχι μόνο δεν έκλεισε καμιά απολύτως νοσηλευτική μονάδα κάτι που διαρκώς ακουγόταν στις τοπικές κοινωνίες, αντιθέτως είχαμε ανάπτυξη όλων των μονάδων, είχαμε καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους συμπολίτες μας και βεβαίως είχαμε και ενίσχυση του προσωπικού των μονάδων.

Σιγά-σιγά χτίζοντας καλύτερες συνθήκες δίνουμε την δυνατότητα στο προσωπικό να δείξει εμπιστοσύνη στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι διοικήσεις των νοσηλευτικών μονάδων έτσι ώστε να έρθουν στην περιοχή και να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να έχουμε την καλύτερη και πληρέστερη φροντίδα υγείας προς όλους τους συμπολίτες της Ηλείας».

Στην προσπάθεια που καταβάλει η Διοίκηση της 6η ΥΠΕ για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αναφέρθηκε ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης τονίζοντας πως στόχος τους είναι όχι να συντηρούν μια κατάσταση αλλά να την βελτιώνουν προσφέροντας στο υγειονομικό προσωπικό εργαλεία ικανά να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

«Δείχνουμε επίσης πως μπορεί να λειτουργήσει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, πως μπορούν να βρεθούν πόροι, αν υπάρχει καλή επικοινωνία με επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον χώρο αυτόν της υγείας. Να επενδύσουν όχι για κέρδος αλλά να επενδύσουν σε ηθική με ανταμοιβή κοινωνική. Η ουσία έχει δείξει ότι και στην Κρέστενα και στην Αμαλιάδα και στον Πύργο, έχουμε κάνει έργο τέτοιο όπου στο νομό Ηλείας πλέον μιλάμε με άλλους όρους στον τομέα της υγείας. Και είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο διάστημα θα δούμε κι άλλα γεγονότα που θα το δείξουν αυτό το πράγμα».

Τις ευχαριστίες της, στους χορηγούς για την σπουδαία δωρεά τους αλλά και στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που στηρίζουν την προσπάθεια εξέφρασε ακολούθως η Διοικήτρια της ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου. Όπως είπε, η ΝΜ Κρεστένων διαθέτει πλέον ένα καινούργιο και σύγχρονο με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικό εξοπλισμό παιδιατρικό ιατρείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του παιδικού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής γεγονός που τους ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Χαιρετισμό απεύθυνε και η Ηλεία Βουλευτής Διονυσία Αυγερινοπούλου που εξέφρασε και αυτή με τη σειρά της, την χαρά της για την λειτουργία του παιδιατρικού ιατρείου το οποίο καλύπτει μια μεγάλη περιοχή της νότιας Ηλείας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν από το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» οι κ.κ. Αταλάντα Βρέκοση, Άννα Γκίκα και Ολυμπία Πλιατσικούρη ενώ από την εταιρεία «Μυτιλιναίος» οι κ.κ. Γιαννης Μαλεγκάνος και Γεωργία Τσομπανίδου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot