FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαίνια νίκης και αλλαγής από τον Διονύση Μπέλτσο!

Ημερομηνία: 17-09-2023 | Συντάκτης:

Ο παλμός, ο δυναμισμός, η αντιπροσωπευτικότητα, η αισιοδοξία, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης ανοικτής συγκέντρωσης του υποψηφίου Δημάρχου Πύργου, Διονύση Μπέλτσου, το πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, στην οδό Μιαούλη στον Πύργο.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το μήνυμα της αλλαγής σελίδας στο δήμο Πύργου. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ήταν εκεί για να σφίξουν το χέρι του Διονύση Μπέλτσου και να του ζητήσουν να κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύεται. Να αλλάξει στην ουσία την εικόνα της πόλης του Πύργου, των δημοτικών ενοτήτων, των χωριών και να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα, προχωρόντας και σε όσα μεγάλα έχει σχεδιάσει με τους συνεργάτες του στην παράταξη “ΔΕΚΑ” για το αύριο αυτού του τόπου.

Ο Διονύσης Μπέλτσος, έχοντας πάντα την σύζυγό του και την κορούλα του στο πλευρό του, εμφανώς συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου και το θερμό κλίμα, δεν δεσμεύτηκε απλά απέναντι στους συμπολίτες μας. Έδωσε το μήνυμα της νίκης και όρισε την 8η Οκτωβρίου, ως την ημέρα όπου ο δήμος Πύργου θα αλλάξει σελίδα.

Τα πρόσωπα που τον προλόγισαν είχαν συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Πρώτος ο νεότερος υποψήφιος του συνδυασμού, Γρηγόρης Κοπανάς, που περιέγραψε πότε γνώρισε τον Διονύση Μπέλτσο. Την περίοδο εκείνο που ως αντιδήμαρχος πάσχιζε, από τη μια να απαλλάξει την πόλη από τα σκουπίδια ως αρμόδιος αντιδήμαρχος και από την άλλη, να περάσει στη συνείδηση του κόσμου την αξία της ανακύκλωσης.

Ο νεαρός δικηγόρος Παναγιώτης Μπαλάσκας, ένας αγωνιστής της ζωής, μίλησε για όλα αυτά που έχει ανάγκη ο δήμος για να γίνει φιλικός απέναντι στους πολίτες, στα άτομα με αναπηρία, μια πόλη για όλους τους κατοίκους της…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πύργος – Έργο Πολιτών” Αντώνης Καράμπελας, πολύπειρος αυτοδιοικητικός και πολιτικός με τον οποίο συμπορεύτηκε στις προηγούμενες εκλογές με τον Διονύση Μπέλτσο, δήλωσε ουσιαστικά και ξεκάθαρα τη στήριξη του στην παράταξη “ΔΕΚΑ” και τον επικεφαλής της… Μίλησε για τα πλεονεκτήματα της νέας αυτής παράταξης, που διαθέτει την ικανότητα να εφαρμόσει μια νέα αυτοδιοικητική πολιτική, την πολιτική των πολιτών, της λογικής. Μιλώντας για το δυναμικό της παράταξης τόνισε ότι διαθέτει την επιστημονική γνώση, τη διάθεση προσφοράς, την εργατικότητα, την ανιδιοτέλεια, τη νεανικότητα για δημιουργία και κυρίως εξασφαλίζουν την διαφανή διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος, αφού ευχαρίστησε τους προλαλήσαντες, τόνισε απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος πως ”Η αποψινή βραδιά είναι μια ιστορική στιγμή για τον Δήμο μας , διότι δεν εγκαινιάζουμε απλώς ένα εκλογικό κέντρο. Εγκαινιάζουμε ένα εγχείρημα που όμοιό του δεν έχουμε ξαναζήσει στα αυτοδιοικητικά χρονικά. Και το οποίο γεννήθηκε ως ιδέα πριν από δύο χρόνια και έχει γιγαντωθεί παρά τις όποιες πολιτικές αντιξοότητες.

Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω μπροστά μου πρόσωπα χαμογελαστά και αισιόδοξα, για αυτό και θέλω, πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας και για την αφοσίωσή σας σε αυτό που έχουμε χτίσει. Είμαι υπερήφανος που έχουμε δημιουργήσει αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Εσείς είστε η δύναμή μου, εσείς είστε η έμπνευσή μας και μαζί θα αλλάξουμε τον Πύργο.

Αυτή η παράταξη, που την ονομάσαμε ΔΕΚΑ, δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει κάποια προσωπική ανάγκη . Δεν αποτελεί γινάτι κανενός και δεν υπηρετεί προσωπικά συμφέροντα και καπρίτσια. Άλλωστε, η πορεία και η διαδρομή μου ως τώρα έχει δείξει ότι αν νιώθω ότι δεν υπηρετώ τον πολίτη, δεν γαντζώνομαι στην εξουσία αλλά διατηρώ την αξιοπρέπειά μου και την αυτονομία μου. Δεν έχω εξαρτήσεις και λογοδοτώ μόνο στους πολίτες του Δήμου μας!!

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Αυτή η παράταξη δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει την πρόοδο του Δήμου μας και την ευημερία των πολιτών του, διότι μας ενώνουν οι κοινές σκέψεις για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, μας ενώνουν οι προβληματισμοί για το σήμερα και το αύριο και μας ενώνει η λαχτάρα για καλύτερες μέρες.

Όταν πήραμε αυτήν τη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσουμε τα ηνία του Δήμου μας , κάποιοι αμφέβαλαν, ενώ κάποιοι άλλοι πίστεψαν ότι θα τα παρατήσουμε. Εμείς όμως είμαστε εδώ έτοιμοι και ισχυροί, γιατί μας ενώνει η αγωνία και ένα κοινό όραμα για τον Δήμο μας και θέλουμε να ανατρέψουμε την στασιμότητα που ζούμε.

Δεν ήταν εύκολη απόφαση, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε, δεν τρέφαμε αυταπάτες. Αποφασίσαμε όμως με σθένος και αυταπάρνηση, να υπερβούμε τις όποιες επιφυλάξεις μας και να αρχίσουμε τον αγώνα μας , με την στήριξη όλων εσάς, να αλλάξουμε τον Δήμο μας , να αναδείξουμε τον Πύργο μας πόλη ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και τις κοινότητές μας αυτάρκεις σε σύγχρονες υποδομές και άρρηκτα συνδεδεμένες με την πόλη μας . Κάνουμε σχέδια, κάνουμε όνειρα και έχουμε εντοπίσει τι γίνεται μέχρι σήμερα λάθος.

Η δημοτική μας παράταξη αποφάσισε να παλέψει με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της για την ανατροπή της φθοράς και της μιζέριας γιατί δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση απέναντι σε αυτό που βιώνουμε. Δεν θέλουμε πάλι μία από τα ίδια. Ήρθε η ώρα ο Δήμος μας να αλλάξει γενιά και να γυρίσει σελίδα. Μαζί με εσάς και με τη στήριξη των κατοίκων της πόλης και των κοινοτήτων, θα δημιουργήσουμε έναν δήμο πρωταθλητή και όχι έναν δήμο ουραγό, όπως είναι σήμερα.

Την εικόνα τη βλέπετε και μόνοι σας, αλλά αξίζει να πούμε κάποια πράγματα. Ο Δήμος μας αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση. Μια κρίση αξιών, μια κρίση ηθική, κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική. Η πόλη και οι κοινότητές μας έχουν μια όψη μη φιλική, που κυριαρχεί η έλλειψη αισθητικής. Το φυσικό μας περιβάλλον έχει δεχθεί πρωτόγνωρα πλήγματα ενώ η καθαριότητα στους δημόσιους χώρους παραμένει σε άσχημη κατάσταση.

Η οικονομία συρρικνώθηκε, όπου σε συνδυασμό με την διάχυτη ανασφάλεια του πολίτη και την ασυδοσία παραβατικών ομάδων, καθιστά την καθημερινότητά μας αποκρουστική . Δυστυχώς, ο Δήμος μας είναι ουραγός στην απορρόφηση πόρων ΕΣΠΑ, έχει χάσει το τρένο της ψηφιακής αλλαγής, έχει θάψει την ιστορία και τον πολιτισμό του και αδιαφορεί παντελώς για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Όμως ως εδώ . Ήρθε η ώρα για ένα Δήμο λειτουργικό, φιλόξενο, που θα αποτελεί πόλο έλξης.

Το όνομα του συνδυασμού μας είναι και οι βασικές αρχές με τις οποίες θα πορευτούμε.

Δέλτα σημαίνει δημιουργία. Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε, όχι να γκρεμίσουμε και να καταστρέψουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πόλη βιώσιμη, μοντέρνα και ασφαλή.

Έψιλον σημαίνει ενότητα. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε με τοξική ρητορική. Θέλουμε να πορευτούμε με συναινέσεις και με δημιουργικές αντιπαραθέσεις.

Κάπα και Άλφα είναι η Κοινωνική Ανανέωση. Εδώ θα μου επιτρέψετε να πω ότι είμαι υπερήφανος για όλους εσάς που είστε υποψήφιοι του συνδυασμού, διότι είστε μαχόμενα μέλη της κοινωνίας και είστε γνώστες των προβλημάτων. Θέλουμε νέο αίμα στη διοίκηση του Δήμου μας, και όχι τα διαρκώς εναλλασσόμενα πρόσωπα μιας αποτυχημένης συνταγής.

Η παράταξη ΔΕΚΑ λοιπόν ήρθε για κάνει τον Δήμο Πύργου πρωταγωνιστή της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε την πρωτεύουσα της Ηλείας να σέρνεται στην ύφεση αντί να πρωτοπορεί σε κάθε τομέα.

Πιστέψτε μας και μαζί θα αλλάξουμε το Δήμο μας από ένα αναγκαστικά παρεμβάλλοντα προορισμό που είναι τώρα, σε ένα Δήμο που θα αξιοποιεί στο έπακρο τις μοναδικές περιβαλλοντικές και πολιτιστικές συνθήκες του, που δεν θα διώχνει τα παιδιά της μετανάστες αλλά θα τα προσελκύει για να δημιουργήσουν εδώ.

Σε όσους μας λένε ότι δεν έχουμε πρόγραμμα, απαντάμε ότι είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που έχει σαφές, ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο και θα παρουσιάσουμε σε κάθε γειτονιά του δήμου. Επιτρέψτε μου να παρουσιάσω συνοπτικά τους βασικούς άξονες και να ξεκινήσω από το περιβάλλον.

Θεωρώ οτι στο συγκεκριμένο κομμάτι έχουμε δώσει τα διαπιστευτήρια μας. Ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χαρακτήρισε τον Δήμο Πύργου , ως υπόδειγμα ανακύκλωσης, για όλους τους Δήμους πανελληνίως. Καταφέραμε να λειτουργήσουμε την ανακύκλωση και να φτάσουμε σε πολύ υψηλά ποσοστά, εξασφαλίζοντας οικονομικό αντίτιμο για κάθε τόνο ανακυκλωσίμου υλικού που μεταφέραμε στο Κ.Δ.Α.Υ Πατρών, φέρνοντας στον Δήμο Πύργου εξοπλισμό (κάδους, κώδωνες αποθήκευσης γυαλιού.απορριμματοφόρο,κ.λ.π) εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,χωρίς οικονομική ζημίωση για τον Δήμο μας.

Για πρώτη φορά , τα πράσινα σημεία γειτονιάς που σχεδίασα και κατασκευάστηκαν, μπήκαν στον πανελλήνιο οδηγό πράσινων σημείων, αποτελώντας πρότυπο για τους υπόλοιπους Δήμους. Και άλλα πολλά, που δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρουμε τώρα.

Ο σχεδιασμός και η διαχείρηση των απορριμμάτων , θα στηριχθεί στον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρησης αποβλήτων όπως ισχύει και συνοπτικά θα περιλαμβάνει, την δημουργία του κεντρικού πράσινου σημείου του Δήμου, την κατασκευή δέκα δορυφορικών πράσινων σημείων, την υπογειοποίηση των κάδων όπως προβλέπει το τοπικό σχέδιο διαχείρησης αποβλήτων, την ανταποδοτική κάρτα του δημότη, κ.λ.π

Θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης των μικρών και μεγάλων για την σημασία της ανακύκλωσης τόσο για εμάς τους πολίτες, όσο και για το περιβάλλον και θα ξαναπρωταγωνιστήσουμε με θετικό αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικά για το θέμα της διαχείρησης της διαχείρησης των απορριμμάτων , θα μπορείτε να δείτε στο πρόγραμμα της παραταξής μας , που θα βγεί εντός των επόμενων ημερών.

Για τον συνδυασμό μας όμως αδιαπραγμάτευτη είναι η προτεραιότητα στην κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη. Η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και η πλήρης ενσωμάτωσή των συμπολιτών μας με σωματικές, διανοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες, καθίσταται πρωταρχικό μέλημα κάθε προηγμένης κοινωνίας.

Η ευρωπαϊκή οδηγία για το νέο ΕΣΠΑ είναι σαφής και θα την αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Όχι στις διακρίσεις και στην περιθωριοποίηση. Κάθε έργο και κάθε δράση θα είναι προσιτή σε όλους τους πολίτες ενώ θα αναπτυχθούν δομές που θα είναι ικανές να απαλύνουν ουσιαστικά τις όποιες αγκυλώσεις αυτών των συμπολιτών μας.

Για τις υποδομές έχουμε συγκροτημένο σχέδιο που πατά σε δύο άξονες: βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών και βάζουμε τις βάσεις για την ανάπτυξή μας. Θέτουμε σε προτεραιότητα τη σχολική στέγη, για να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε ασφαλή κτίρια κι όχι σε λυόμενα. Δημιουργούμε πεζοδρόμια ασφαλή και με πρόσβαση για όλους τους συμπολίτες μας αναβαθμίζοντας το αστικό οδικό δίκτυο.

Ταυτόχρονα συγκροτούμε διακριτό σχεδιασμό για τις τοπικές κοινότητες του δήμου, που θα προβλέπει την πολλαπλή αναβάθμισή τους: λειτουργικά με εκτεταμένες παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, ενεργειακά με σύγχρονο φωτισμό και αισθητικά με στοχευμένες αναπλάσεις. Για μας οι κοινότητες δεν είναι «αποπαίδια» αλλά οργανικό κομμάτι του δήμου.

Ξεχωριστή σημασία για μας έχουν οι αθλητικές υποδομές. Η πόλη μας θα αποκτήσει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για να αθλούνται όλοι οι πολίτες, αλλά και για να επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό. Στόχος μας είναι να έχουμε γήπεδα κοσμήματα, που για να είναι όμως βιώσιμα, πρέπει να φιλοξενούν μεγάλες διοργανώσεις. Είναι δέσμευσή μου να μετατρέψω τον Πύργο σε αθλητικό σημείο αναφοράς πανελλαδικά, ενώ η έννοια του μαζικού αθλητισμού θα αποκτήσει επιτέλους σάρκα και οστά ανεβάζοντας αισθητά το επίπεδο της ποιότητας ζωής μας.

Επειδή δε αναφέρθηκα στον τουρισμό, θέλω να σας πω λίγα πράγματα για την οικονομία. Είμαστε ο συνδυασμός στον οποίο συμμετέχουν πολλά στελέχη της αγοράς εγνωσμένης επιτυχίας, που ξέρουν ότι η τοπική μας οικονομία είναι εσωστρεφής. Επιδίωξή μας είναι να εφαρμόσουμε ένα οργανωμένο σχέδιο υγιούς τουριστικής ανάπτυξης, που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα διαταράσσει τον κοινωνικό ιστό. Τέτοιες μορφές είναι ο μαθητικός τουρισμός και ο αρχαιολογικός-θρησκευτικός τουρισμός, που ενισχύει το εισόδημα και δεν προκαλεί τα προβλήματα που βλέπουμε σε μεγάλα νησιά. Επίσης θα συνεργαστούμε με τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τη βόλτα τους.

Μια που αναφέρθηκα στην αισθητική, θα μου επιτρέψετε να πω και δυο λόγια για την βαριά πολιτιστική μας κληρονομιά , που όμως σήμερα παραμένει ξεχασμένη. Ο Δήμος μας αξίζει να είναι πολιτιστικός πόλος αναφοράς. Για μας ο Δήμος Πύργου έχει κάθε δικαίωμα να προβάλλεται για τους μεγάλους ποιητές του, τον Τάκη Σινόπουλο, το Γιώργη Παυλόπουλο, το Τάκη Δόξα, το Διονύσιο Κόκκινο, το Σάκη Καράγιωργα, το Θεόδωρο Ξύδη και πολλούς άλλους ακόμα σπουδαίους λογίους. Είναι ο Δήμος του Τσιλερικού νεοκλασικισμού και των εκκλησιών και Ιερών Μονών με τη μοναδική αρχιτεκτονική και ιστορία. Των μεσαιωνικών κάστρων Ωλένης και Ποντικόκαστρου .

Κι όμως, όλα τα παραπάνω ανεκτίμητης αξίας πολιτιστικά κεφάλαια δεν έχουν αναδειχθεί και συνδεθεί σε ένα οργανωμένο σχέδιο πολιτιστικής προβολής και τουριστικής προσέλκυσης. Ως δημοτική αρχή, με τη συνδρομή εξειδικευμένων τεχνοκρατών και τη απαραίτητη συμβολή των συμπολιτών μας θα πρωταγωνιστήσουμε και στον πολιτισμό.

Πολιτισμός όμως δεν είναι μόνον οι εκδηλώσεις. Ο πολιτισμός είναι και η στάση ζωής μας απέναντι στα ζώα. Θα είμαστε αυστηροί και σε κάθε περιστατικό κακοποίησης αδέσποτων ζώων και θα εφαρμόσουμε συγκροτημένο σχέδιο, με ταΐστρες, με καταγραφή και σήμανση όλων των αδέσποτων, δρομολογώντας την ίδρυση καταφυγίου σε κατάλληλο χώρο. Πρόγραμμα χρηματοδότησης υπάρχει και θα το αξιοποιήσουμε. Παράλληλα σχεδιάζουμε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών για την αξία του να έχεις ζώο συντροφιάς και να το φροντίζεις. Επενδύουμε στους υπεύθυνους πολίτες και βοηθάμε τους νεότερους να διαμορφώσουν σύγχρονη κουλτούρα και τρόπο σκέψης.

‘Ένας ακόμα τομέας στον οποίο θα δώσουμε έμφαση, είναι ο πρωτογενής, με την ίδρυση αυτόνομου γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αντιδημάρχου που θα ασχολείται με τα προβλήματα των αγροτών. Η αγροτική παραγωγή είναι πηγή ανάπτυξης που πρέπει να την διαφυλάξουμε βοηθώντας τους παραγωγούς να καλλιεργούν με ασφάλεια.

Όσον αφορά τις δύο από τις σημαντικότερες «ναυαρχίδες» της ανάπτυξης του Δήμου μας, το Κατάκολο και το Δέλτα του Αλφειού, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα και παραμελημένα, θα αναφερθώ αναλυτικότατα στο πρόγραμμα της παράταξή μας που θα παρουσιαστεί στην κεντρική ομιλία μου στην Κεντρική πλατεία του Πύργου.

Αυτό που μπορώ να σας πω τώρα είναι ότι πλέον και τα δύο αυτά νευραλγικά σημεία του Δήμου μας, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, θα αποτελέσουν επιτέλους πόλο έλξης τόσο των δημοτών μας όσο και επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Γνωρίζουμε τον τρόπο να το κάνουμε, έχουμε τις γνώσεις, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Όλο αυτό το αναπτυξιακό πλάνο όμως προϋποθέτει ότι θα αποκτήσουμε ξανά το αίσθημα της ασφάλειας στην πόλη και στις κοινότητες. Θα συνεργαστούμε με την Ελληνική Αστυνομία για να εμπεδωθεί αυτή η αίσθηση. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Είμαστε κατά των διακρίσεων και δεν ανεχόμαστε φαινόμενα ρατσισμού. Όμως υποστηρίζω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Κανένας δεν έχει περισσότερα δικαιώματα και λιγότερες υποχρεώσεις. Ως δήμος θα βάλουμε πλάτη έμπρακτα για τη Δημόσια Υγεία και τη δημιουργία ενός ισχυρού νομαρχιακού νοσοκομείου Πύργου, κατάλληλα στελεχωμένου μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια.

Ένα θέμα που μας πονάει πολύ είναι φυσικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι ένα θέμα για το οποίο αντέδρασα έμπρακτα και υπέβαλα την παραίτησή μου από το δημοτικό συμβούλιο ως ελάχιστη πράξη διαμαρτυρίας. Εφόσον αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, θα διεκδικήσουμε με οργανωμένο τρόπο την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής, δημόσιας και ιδιωτικής, αξιοποιώντας όλες τις διατάξεις της νομοθεσίας, η οποία πλέον είναι ευέλικτη και ευνοϊκή στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν θα γίνουμε λαϊκιστές ούτε θα αναλωθούμε σε προχειροδουλειές. Η φιλοξενία πανεπιστημιακής σχολής προϋποθέτει την εξεύρεση ενός κατάλληλου χώρου για τους φοιτητές και την παρουσίαση ολοκληρωμένου πλάνου στο υπουργείο Παιδείας και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Επειδή έχω ζήσει την πορεία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον Πύργο, οφείλω να σας πω ότι διαχρονικά φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την απομόνωσή μας στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ζούμε στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και ο δήμος μας δυστυχώς είναι τεχνολογικά καθυστερημένος. Δεν εφαρμόζουμε καμία καινοτομία για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για την καλύτερη λειτουργία της πόλης. Οι νεότεροι με καταλαβαίνετε σίγουρα, για αυτό και δεσμεύομαι πως ο δήμος Πύργου θα γίνει ψηφιακός πρωτοπόρος, θα έχουμε «έξυπνη πόλη» και «έξυπνες κοινότητες» στην πράξη κι όχι στα λόγια.

Συμπολίτες μου δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Θα έχουμε την ευκαιρία τις επόμενες μέρες να μιλήσουμε στην κοινωνία αναλυτικά για το πρόγραμμά μας και για το όραμά μας. Η παράταξη ΔΕΚΑ ήρθε για να ταράξει τα νερά και το πέτυχε. Ήρθε για να βγάλει την πόλη και τις κοινότητες από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη και να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στους κατοίκους της.

Από σήμερα, το εκλογικό μας κέντρο είναι το στρατηγείο μας και το ορμητήριό μας για τη μεγάλη νίκη στις 8 Οκτωβρίου. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, σπίτι σπίτι, γειτονιά γειτονιά, χωριό χωριό, για να γίνει πάλι ο Δήμος μας ασφαλής, καθαρός με πολίτες υπερήφανους που ζουν εδώ και αντάξιος της ιστορίας του.

Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που μπορεί να νικήσει, ο μόνος συνδυασμός που μπορεί να τερματίσει την παρακμή και να βάλει τον Δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Είμαστε το ΔΕΚΑ . Είμαστε το ΔΕΚΑ το καλό !


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot