FOLLOW US: facebook twitter

Έγινε το πρώτο βήμα συνεργασίας στην έκτακτη ΓΣ των επαγγελματιών εστίασης στον Πύργο

Ημερομηνία: 22-05-2020 | Συντάκτης:

Τα προβλήματα του κλάδου και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν από δω και πέρα συζήτησαν προχθές το βράδυ στον εξωτερικό χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή οι επιχειρηματίες εστίασης του Πύργου, σε έκτακτη γενική συνέλευση. Αρχικά τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εστίασης και Καταστημάτων Αναψυχής Πύργου Θανάσης Μπούκλης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία συγκρότησης ενός νέου συλλόγου, ώστε να επικρατήσει η ενότητα και η σύμπνοια και συνέχεια αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη της αγοράς (μείωση ενοικίων και ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ

«Είμαστε τρεις μήνες χωρίς ταμείο όλα τα μαγαζιά στον Πύργο. Τα μέτρα που περιμένουμε είναι η οικονομικήστήριξη. Το δεύτερο είναι να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 50% έτσι ώστε να μπορέσω να πάρω τα άτομα που είχα και πριν. Το τρίτο σημαντικό είναι το ενοίκιο. Φυσικά οι ιδιοκτήτες έχουνε δίκιο. Σκεφτείτε όμως την επιχείρηση ότι από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβρη που θα ξανανοίξω, με τέσσερα τραπέζια που έχω δικαίωμα να ανοίξω, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξω. Θα πληρώσω επτά μήνες ενοίκια με  κλειστό μαγαζί. Σημαντικό είναι να μειωθεί και ο ΦΠΑ, να μπορέσουμε να έχουμε ένα ανταποδοτικό τέλος, να πούμε ότι από το κέρδος, τον τζίρο, μας μένει κάτι στο τέλος, ανέφερεα.

Ο εκ των εκπροσώπων  της πρωτοβουλίας των καταστημάτων του χώρου ο Νίκος Τζαμαλής αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα η επιτροπή που συστάθηκε προσφάτως, μετά την προηγούμενη μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, και εξέφρασε την επιθυμία συγκρότησης ενός νέου συλλόγου που θα αντιπροσωπεύει όλο τον κλάδο. Παράλληλα, εξέφρασε και την ανησυχία του για το αν θα καταφέρουν να ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις που είχαν κλείσει, επισημαίνοντας τους θεμελιώδεις πυλώνες ανακαμψης.

«Tο πρώτο είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων που έχουμε και αυτό που ζητάμε είναι να μας επιχορηγήσει τα ασφαλιστικά των εργαζομένων και να μπορέσει να δώσει όχι δάνεια αλλά χρηματοδότηση για επανεκκίνηση των επιχειρήσεων. Το άλλο που ζητάμε είναι την μείωση του ΦΠΑ το οποίο ήταν και μία προεκλογική εξαγγελία του πρωθυπουργού», ανέφερε.

Στη συνέλευση παρέστη και ο δικηγόρος Νίκος Παναγόπουλος, ο οποίος πρότεινε ως βέλτιστη λύση τη δημιουργία νέου συλλόγου, ενώ στάθηκε ταυτόχρονα και στη διαδικασία και στη γραφειοκρατία που απαιτείται. Παρών ήταν και ο αντιπερ/ρχηςΠολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος