FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» ο εμβληματικός Σάκης Σταυρόπουλος

Ημερομηνία: 20-06-2024 | Συντάκτης:

Ο ιστορικός ηγέτης του Πανηλειακού άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Κουτσοχέρα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Σάκης Σταυρόπουλος, ο ιστορικός-εμβληματικός ηγέτης του Πανηλειακού, ο πρόεδρος που συνέδεσε το όνομά του όσο κανείς άλλος με τις σπουδαίες στιγμές των «ερυθρολεύκων» επί πολλά χρόνια στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες, έφυγε τα ξημερώματα της Τετάρτης από την ζωή στο σπίτι του, στην Κουτσοχέρα, σε ηλικία 81 ετών.

Ο προπονητής Αντώνης Γεωργιάδης με τον Σάκη Σταυρόπουλο

Ο Πανηλειακός και όλη η Ηλεία πενθεί την απώλεια του ανθρώπου που συνέβαλε καταλυτικά στο να μάθουν τον Πανηλειακό απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα. Η είδηση του θανάτου του έφερε θλίψη και συγκίνηση σε όλους τους Ηλείους φιλάθλους που τον θαύμαζαν για την τεράστια και ανιδιοτελή προσφορά του στον Πανηλειακό, στο ηλειακό ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα στον ηλειακό αθλητισμό, καθώς ο Σάκης Σταυρόπουλος πρόσφερε σε κάθε έκφανση της αθλητικής ζωής στην Ηλεία.

Ο Σάκης Σταυρόπουλος ανέλαβε τον Πανηλειακό το 1988 από την Α΄ Κατηγορία  Ηλείας και τον οδήγησε στην Α΄ Εθνική το 1995. Από το 1996 έως το 2002 το Δημοτικό Στάδιο Πύργου γνώρισε μεγάλες και ιστορικές στιγμές, αφού ο Πανηλειακός απέκτησε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και σημείωσε μεγάλες νίκες επί ιστορικών ομάδων όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κλπ.. Το 2002 ο Πανηλειακός δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στα μπαράζ με την Παναχαϊκή, αλλά την αμέσως επόμενη χρονιά, με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο, επέστρεψε πανηγυρικά στα μεγάλα σαλόνια.

Η βράβευση του Σταυρόπουλου από τον Πανηλειακό τον Μάρτιο του 2019. Η βράβευση έγινε από τον Κώστα Τζαβάρα

Το 2004, μετά και το νέο υποβιβασμό του Πανηλειακού από την Α΄ Εθνική, ο Σάκης Σταυρόπουλος αποχώρησε από τον σύλλογο, με αφορμή τις επιθέσεις προς το πρόσωπό του, όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Έκτοτε ο Πανηλειακός, όσο κι αν προσπάθησε, δεν ανέβηκε ποτέ ξανά στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επί εποχής Σταυρόπουλου πέρασαν από τον Πανηλειακό σπουδαίοι προπονητές και παίκτες. Προπονητές όπως οι Γιάννης Κυράστας, Βασίλης Δανιήλ, Άρι Χάαν, Σάκης Τσιώλης, ο Χουάν Ρότσα, με τον οποίο ως παίκτη-προπονητή η ομάδα ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική το 1989.

Ποδοσφαιριστές πολλοί και μεγάλοι σε αξία όπως οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Λάκης, Λουκάς Βύντρα, Μαρίνος Ουζουνίδης, Νίκος Κυζερίδης, Γιάννης Ταραλίδης, Μίλτος Σαπάνης, Αλεξάντερ Ίλιτς, Πρέντραγκ Μπάρνιακ, Ζόραν Σλίσκοβιτς, κ.α..

Ο Σάκης Σταυρόπουλος σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις στον Πύργο, πριν λίγα χρόνια. 

Ο Σάκης Σταυρόπουλος θα μνημονεύεται πάντα ως ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του πυργιώτικου και ηλειακού ποδοσφαίρου γενικότερα. Ως ο άνθρωπος που έβγαλε στο προσκήνιο την ποδοσφαιρική Ηλεία, που αναγνωρίστηκε και έγινε αντικείμενο σεβασμού ο Πύργος, ο Πανηλειακός, το ηλειακό ποδόσφαιρο. Μια τεράστια προσωπικότητα που είχε πάντα ως εφαλτήριο την αγάπη για τον τόπο του, μακριά από ιδιοτελή συμφέροντα.

Ο Σάκης Σταυρόπουλος θα είναι πάντα στη μνήμη και στην καρδιά όλων των Πυργιωτών και των Ηλείων, απανταχού στον κόσμο. Αιωνία του η μνήμη….

*Η «Πρωινή εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σάκη Σταυρόπουλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot