FOLLOW US: facebook twitter

“Έφυγε” η Σιμόνα Βιρτζίλι που είχαν δολοφονήσει τον άνδρα της λίγο πριν γεννήσει

Ημερομηνία: 26-11-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”152668″ img_size=”full”][vc_column_text]Τραγωδία. Η Σιμόνα Βιρτζίλι, η μητέρα που το 2011 λίγη ώρα πριν γεννήσει την κόρη της, είδε τον άνδρα της, Μανώλη Κανταρη, δολοφονημένο κάτω απο το σπίτι τους, “έφυγε” το βράδυ της Πέμπτης από τη ζωή, χτυπημένη από τον καρκίνο. Η Σιμόνα,  είχε επιστρέψει στο πατρικό της στον Πύργο τις τελευταίες ημέρες μαζί με τα δυο ανήλικα παιδιά της, ώστε να βρίσκεται κοντά στην μητέρα της, την φαρμακοποιό Τριανταφυλλιά Νικολοπούλου.

Η γενναία αυτή γυναίκα,  που στάθηκε βράχος στα παιδιά της, πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμήαλλά νικήθηκε από τον καρκίνο προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στους αγαπημένους της αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα που πριν δέκα χρόνια παρακολουθούσε συγκλονισμένη το σκληρό χτύπημα της μοίρας για την οικογένεια της.

Η ΣιμόναΒιρτζίλι, ήταν Πνευμονολόγος- φυματιολόγος/Εντατικολόγος, Διευθύντρια της ΜΕΘ του Ερρίκος Ντυνάν.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”152669″ img_size=”full”][vc_column_text]Η δολοφονία του συζύγου της Μανώλη Καντάρη

Τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μαΐου 2011, περίπου στις 5 το πρωί ο Μανώλης και η Σιμόνα ετοιμάζονταν να φύγουν από το σπίτι τους στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Φυλής για το μαιευτήριο. Ο Μανώλης πήγε να φέρει το αυτοκίνητο τους από το πάρκινγκ για να φύγουν μαζί με τι Σιμόνα και τη μητέρα της Σιμόνα, Τριανταφυλλιά Νικολοπούλου – Βιρτζίλι. Στο δρόμο δύο Αφγανοί και ένας Πακιστανός, επιτέθηκαν στο Μανώλη με σκοπό να τον ληστέψουν και να του αποσπάσουν μια βιντεοκάμερα που είχε μαζί του. Τον μαχαίρωσαν και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο. Ο Μανώλης δολοφονήθηκε λίγη ώρα πριν έλθει στη ζωή η κόρη του Εμμανουέλα, το δεύτερο παιδί από το γάμο του με τη Σιμόνα. Δολοφονήθηκε για μια κάμερα, με την οποία ήθελε να τραβήξει τη στιγμή της γέννησης της κόρης του, μια κάμερα που αργότερα πουλήθηκε στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ…

Οι δύο γυναίκες που αντιλήφθηκαν την χρονική καθυστέρηση στο να έρθει να τους πάρει ο Μανώλης, κατέβηκαν στο δρόμο. Το σοκ που υπέστησαν από τα όσα αντίκρισαν ήταν ισχυρότατο. Στο ασθενοφόρο όπου μεταφέρθηκε για το μαιευτήριο γνωρίζοντας ότι ο σύζυγός της ήταν νεκρός, έλαβε και την απόφαση να δώσει το όνομά του στην κόρη τους που θα ερχόταν σε λίγο στη ζωή. «…Εκείνη τη στιγμή προείχε να προστατεύσω κάποιον που ήταν πολύ πιο αδύναμος από εμένα και ερχόταν στη ζωή. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισα ότι έπρεπε να προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να φτάσω εκεί που έπρεπε και με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω και να ζητήσω να ενημερωθούν κάποιοι πρώτοι συγγενείς και φίλοι» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο παρελθόν.

Η δολοφονία του Μανώλη Καντάρη υπό τις συνθήκες που αυτή έγινε, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη της χώρας και άμεσα υπήρξαν κινητοποιήσεις για το γεγονός αυτό, ενώ ως θέμα κυριάρχησε για αρκετό καιρό στην επικαιρότητα.

Οι δύο από τους δράστες της δολοφονίας που συνελήφθησαν λίγες ημέρες μετά την πράξη τους, προφυλακίστηκαν και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο τον Ιανουάριο του 2016. Ο τρίτος καταζητείται ακόμα…

Αριστούχοςτης Ιατρικής

Η Σιμόνα Βιρτζίλι ήταν Διευθύντρια ΜΕΘ του Eρρίκος Nτυνάν Hospital Center τον τελευταίο χρόνο. Νωρίτερα για τέσσερα χρόνια ήταν Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ από το 2007 ήταν Επιστημονική Υπεύθυνος της ΜΕΘ. Ακόμα ήταν συντονίστρια στην Επιτροπή Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του ίδιου νοσοκομείου. Στο παρελθόν υπήρξε Επιμελήτρια ΜΕΘ στο EρρίκοςNτυνάν (2005 – 2014), εξωτερικός συνεργάτης ΜΕΘ της «Κεντρικής Κλινικής Αθηνών» (2005 – 2006) και εξωτερικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής της Πολυκλινικής «SanMatteo” στην Παβία Ιταλίας (2002 – 2003).

Η Σιμόνα Βιρτζίλι ήταν αριστούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Παβίας της Ιταλίας όπου σπούδασε στο διάστημα 1989 – 1996, με Πτυχιακή Διατριβή επί των διαταραχών ανάπτυξης θηλέων πασχόντων από πολυκυστικές ωοθήκες Ειδικότητα στην Πνευμονολογία/ Φυματιολογία, έλαβε στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική στο ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» στο διάστημα 1997- 2002. Εξειδίκευση στην Εντατικολογία, έλαβε στην ΚΕΘ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» (2003- 2005). Η Σιμόνα Βιρτζίλι στην καριέρα της ως επιστήμων ολοκλήρωσε μια σειρά από έρευνες σε διάφορα ιατρικά πεδία και παρουσίασε επίσης σημαντικό κλινικό έργο.

Ήταν υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής επί των δεικτών φλεγμονής στη ΣΦΑ ασθενών κατόπιν μείζονος καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Επίσης ήταν μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ESICM).

Είχε στο ενεργητικό της 18 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Ξένα περιοδικά, όπως ERJ 2000, Critical Care 2005, Intensive CareMed 2006, JAntimicrob Chemoter 2007, Resp. Med 2008, International Journal of Antimicrobial Agents 2008, Clin MicrobiolInfect 2010. Επίσης συμμετείχε ενεργά με παρουσίαση εργασιών και ομιλιών σε Ελληνικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια της Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ESICM, ISICEM).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=RKQKRRcBgmQ”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot